Endringsledelse - 1 dag



Kursarrangør: Holte Academy
Sted: Oslo, Skøyen
Oslo
Kursadresse: Drammensveien 145A, 0277 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 09:00 - 16:00
Varighet: 1 dag
Pris: 7.500

Vi tilbyr kurs i endringsledelse - 1 dag. Dette kurset bidrar til viktige refleksjoner og innsikt i endringsarbeid, og gir deg helt konkrete tips som du kan ta i bruk. Dette kurset bidrar til viktige refleksjoner og innsikt i endringsarbeid, og gir deg helt konkrete tips som du kan ta i bruk.

Kurset “Endringsledelse” er 1 av våre 10 kurs i PROSJEKTUKA

Endringer skjer hyppig og har blitt en del av hverdagen vår. Kunnskap om endringsledelse er nyttig, og viktig, for å lykkes som leder eller den som blir pekt ut som “endringsansvarlig”.

Med smarte grep og god kommunikasjon fra start til slutt, involvering og evnen til å se ting fra ulike perspektiv, øker du sannsynligheten for å lykkes i rollen som endringsagent eller leder. Dette belyser vi på kurset!

Prosjektarbeid og endringsprosesser henger tett sammen. Kanskje særlig i interne prosjekter der hensikten er at de ansatte skal jobbe annerledes når prosjektet er i mål. Muligens må de lære seg et nytt dataverktøy, får flere kolleger og en ny leder å forholde seg til, eller kanskje helt nye arbeidsoppgaver? Hvordan går du frem for å få de ansatte til å forstå at endringen er avgjørende for veien videre? Uten endring i atferd, får prosjektet ikke realisert gevinster.

Formelen for å lykkes med endringsprosjekter handler mye om å involvere de ansatte. Dette innebærer et «nedenfra» perspektiv på endringen for å unngå at de ansatte oppfatter at det endres bare for endringens skyld. Myke ferdigheter eller det som på engelsk kalles «soft skills», er en del av nøkkelen. Hvordan går du frem for å snu en motstandskultur til en mestringskultur? For i endringsprosjektene er det menneskene som påvirkes. I kurset ønsker vi å skape økt bevissthet rundt god kommunikasjon og lederskap for å få medarbeiderne med på reisen.

Innhold i kurset
• Endringsledelse versus prosjektledelse, hva er forskjellene?
• Hva er motstand, og hvordan kommer motstand til endringer til uttrykk?
• Fra motstand til mestring – hvordan legge til rette for og utvikle en endringsvillig kultur? Om endringsatferd i organisasjoner

Kurset passer for deg som:
• ønsker økt forståelse for endringsledelse og endringsarbeid i egen virksomhet
• ønsker større innsikt og forståelse for emnet endringskapasitet
• ønsker verktøy som legger til rette for medvirkning i endringsprosesser

Omfang
Kurset “Endringsledelse” omfatter en 1-dags samling i klasserom.
“Kurset «Endringsledelse» er et nyttig kurs for deg som ønsker flere nøkler for å lykkes med endringsarbeid. Bli mer bevisst hvordan kommunikasjon og lederskap spiller en svært viktig rolle i endringsprosesser.”

Sidsel W. Storaas, kursholder