Workshop oljemaling i Sør-Spania



Kursarrangør: Casa Lella, Andalucia
Sted: Vélez-Malaga
          Utlandet, Spania
Kursadresse: Calle Juan Bautista Hurtado 9, 2970 Vélez-Málaga (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Bedriftsinternt / Større grupper
Varighet: 7 dager
Pris: 10.500 ink kost/losji

Vi er så glade for å starte malekurs igjen - nybegynner eller avansert, hjertelig velkommen! Her møter du spesielt dyktige og hyggelige lærere (profesjonelle kunstnere) i en vennligsinnet og munter atmosfære i digert andalusisk hus. Kun 20 min øst for Malaga by og 5-10 fra Middelhavet.

Det er virkelig med stor glede vi omsider restarter våre kurs. Endelig er det mulig å gjøre noe nytt etter liv preget av korona-situasjonen. Så...hva med en tur ut av landet og se, føle, lukte, smake, oppleve og lære nye ting (etter litt mye TV-titting (?) og begrenset sosial omgang?) Kom og få påfyll og nye venner som deler interesseR! Vi venter på deg og er superklare for å gi deg nye opplevelser og ny kunnskap du kan ta med videre i livet.

• Kurs 25 timer maleundervisning
• Materialer inkludert
• Losji, halvpensjon (frokost, varm lunsj, vin ol)
• Pris kr. 10.500,- i dobbeltrom - enkeltrom 13.500,-
• Få deltagere: Maks 8
• To spennende og forskjellige lærere, begge profesjonelt utøvende kunstnere:
• Frode Pedersen tar for seg det grunnleggende, han har utviklet en enkel og effektiv metode
• Alberto Tarsicio utdyper de mange mulighetene i maleriet, og arbeider med kreativitet.
• Undervisningen skreddersys optimalt gruppen og hver enkelt menneske.
• Trivsel og vennlighet er den beste grobunnen for all lærdom.
• Passer både nybegynner og viderekomne.

• Dere bor og arbeider i et stort ærverdig gammelt hus, nesten 500m2 , fylt med kunst og bøker i rolig til i Velez-Malagas gamleby - en autentisk levende andalusisk liten by med historie tilbake til lenge før fønikerne.
• Passer for folk som synes det er spennende å møte nye mennesker og lære mer.

• UTSTILLING: Vi avslutter med å lage utstilling og fest for å feire resultatene. Alt er duket for en uforglemmelig andalusisk kveld og avslutning på kurset!

Lærerne
Frode Pedersen og Alberto Tarsicio, begge med 20 års erfaring som profesjonelt utøvende kunstnere er spennende og engasjerte. Begge har bred erfaring som kunstlærere, de utfyller hverandre svært godt, og er klare for å ta imot til workshop/malekurs. (Les hva deltagere skriver lengre ned!)

Begge er aktive med hvert sitt galleri med tilliggende kulturelle aktiviteter. Frode i Galleri Kunstgress i Oslo, og tilsvarende er Alberto primus motor for kunst- og kulturorganisasjonen, tr3spuertas i kystbyen Torre del Mar.

FRODE PEDERSEN har undervist på en lang rekke steder og nivåer i Oslo, og har utviklet det han kaller for...ja nettopp...Frodes metode:

‘Det er en konkret framgangsmåte for å gjengi det du ser. Metoden er utviklet for oljemaleri, men lar seg helt fint overføre til andre uttrykk. Vi jobber med plassering, valører og fargetoner for å bygge opp et motiv og volum, alt med utgangspunkt i grunnfargene. Naturalistisk maleri er ikke vanskelig, men krever innsats. Kurset passer for nybegynnere såvel som viderekommende.’ Frode Pedersen, 2021 www.malefrode.com

Alberto Tarisicio:
Alberto Tarsicio har i en årrekke undervist enkeltelever og grupper i Malagaprovinsen. Han arbeider hovedsakelig innenfor den figuartive/naturalistiske maleri og i tillegg med musikk, video, foto og scenografi. Alberto har hatt en lang rekke separatutstillinger og vunnet mange priser for sin kunst. Etter å ha bodd tre år i Paris, kom han hjem og startet tr3spuertas for fem år siden. Han er kjent for sin kreativitet, og sin milde og fine måte å dele kunnskapene sine på. www.albertotarsicio.com

Måltider/sosialt
Vi følger den andalusiske dagsrytmen, hvor lunsjen er hovedmåltidet. Middag spiser man sent her, den kan folk enten lage sammen i huset, som jo er veldig hyggelig, eller stikke ut og spise tapas på en av de mange barene og restaurantene som ligger kun noen få minutters gange fra huset. Stas og fascinerende ikke-dyrt...Det er en fin måte virkelig å få en følelse av og glede over å være på et sted som er bona fide andalusisk!

VI er fleksible i forhold til kursdeltagernes ønsker. For eksempel går det an å stable om på timene, og flytte noe undervisning til kvelden for å få tid til et museumsbesøk el i Malaga.

Torre del Mar ligger ved Middelhavet, noen få minutter med bil, der er det så hyggelig å gå ut også, masse sjømat, deilig strandpromenade etc etc

Huset
Casa Lella er et ærverdig andalusisk hus (ca 500 m2 fordelt på tre etasjer) i et rolig område av gamlebyen i Velez-Malaga. Dette er ikke et hotell, men et hjem, noe vi mener gjør oppholdet ekstra trivelig. Vertskapet er norsk.

Vi har brukt tid og kjærlighet på å gjøre huset hjemmehyggelig og komfortabelt (5 stjerner og Superhost-status, Airbnb). Velez-Malaga er forøvrig åstedet for en kraftig gjenopplivning av den autentiske flamencoen, dette er særlig båret frem av Flamenco Abierto https://www.facebook.com/flamencoabiertoaxarquia/ .

Klima::
Klimaet er subtropisk, og det dyrkes det avokado og mango over en lav sko. Soltimer per år: ca 3000, her er fravær av regn problemet og gjennomsnittlig høst/vintertemperatur 19 grader! Men på høsten vinteren blir det kjølig på kveldene så det er deilig å tenne opp i en av peisene. Bytt ut mørke, sludd, is og gråvær med kreativitet, farger, lys, sol og Middelhavskultur.

Covid 19 :
Når det gjelder Covid-19 situasjonen er tallene i Andalucia på full fart nedover. I Axarquia, som Vélez-Malaga ligger i, er tallene lavere per 100.000 enn i Oslo - og raskt synkende. Vi følger forøvrig, og naturligvis, alle regler og anbefalinger mht beskyttelse mot Covid 19.

Vi reiser nå opp og ned mellom Oslo og Andalucia etter å ha vært ‘værfaste’ i Oslo i 14 måneder og synes det går helt fint. Vi bistår gjerne med oversikt over hva du må gjøre for å kunne reise. Ikke komplisert!

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker å male, enten du er nybegynner eller viderkommen, og som liker å treffe nye mennesker, lære og oppleve nye steder!

Kursmateriell:
Inkludert

Eksamen/sertifisering:
Ikke noen eksamen nei, men vi kan lage et kursbevis hvis du ønsker. Vi avslutter med å lage en utstilling og feire den med mat og drikke på vernissage. Lærerne vil gi dem som ønsker en nøye gjennomgang av arbeidene dine, hvordan du har utviklet deg og råd om hvordan du kan fortsette videre med kunsten din.

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker: