En introduksjon til Internet of Things (IoT)Kursarrangør: Bouvet
Sted: Bouvet-huset
          Oslo, Majorstuen
Kursadresse: Sørkedalsveien 8, 0369 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl 09:00 - 16:00
Varighet: 1 dag
Pris: 6.500

Hva er egentlig IoT? Tingenes Internett, som det heter på norsk, handler om fysiske ting som er tilkoblet Internett.

Smarte røykvarslere, droner, selvkjørende biler, lyspærer, tilkoblede temperaturmålere, sensorer små som støv, kameraer som kan se gluten innhold i brød og mye annet! Dette kurset tar blant annet for seg begreper rundt IoT, fysiske dingser som sensorer og mikrokontrollere, går gjennom viktigheten av god sikkerhet og viktige aspekter rundt kommunikasjon og kommunikasjonsteknologier. Dette kurset er et hands-on kurs, som betyr at du får ta og røre på fysisk teknologi, samt sette sammen en enkel løsning selv.

Kursinnhold
Internet of Things (IoT) holder nå på å forandre mange bransjer. Med IoT snakker vi om at ikke bare vi mennesker er på internett, men også mange av tingene vi bruker til daglig er koblet til internett, både på jobb og hjemme. Dette gjør det mulig å fornye mange produkter, men også lage helt nye løsninger vi ikke har i dag. Vi snakker om smart helse, smarte byer, smarte hus, smarte fabrikker og mange andre smarte ting som er her nå og mye mer som kommer om kort tid.

På dette kurset vil du få lære om hva IoT er, hvordan det fungerer, hvordan det brukes i ulike bransje i dag og hva vi kan forvente framover. Du får også prøve selv å sette sammen en enkel (men virkelig) løsning med IoT.

• Hva er IoT - tingenes internett
• Oversikt over byggeklossene i IoT:
o sensorer,
o kommunikasjon og
o IoT-plattformer (Google, Amazon og Microsoft)
• Hvordan ulike bransjer bruker IoT for å lage smartere produkter
• Sikkerhet er helt avgjørende for at IoT skal fungere. Vi viser noen eksempler på hvor riktig galt det kan gå - og hvordan det bør gjøres
• Hvordan henger IoT sammen med AI og BigData og andre store teknologiskift som foregår nå

Målsetning
Med kurset vil du få en god oversikt over hva IoT er, hva det brukes til og et godt grunnlag for å se hvordan IoT kan brukes i din egen bransje.

Forkunnskaper
Det er ingen krav til forkunnskaper. Dette er et introkurs.