Emosjonelt arbeid - viktig faktor i HMS arbeidet - webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: ca 3 timer

Vi tilbyr webinar om emosjonelt arbeid - viktig faktor i HMS arbeidet. Emosjonelt arbeid har lenge vært HMS arbeidets blinde flekk. Det å jobbe med mennesker over tid, kan gi store helseutfordringer både fysisk og psykisk.

På webinaret får du:
1) En innføring i hvordan du tar med emosjonelt arbeid som en arbeidsmiljøfaktor inn i systematisk HMS arbeid på din arbeidsplass.
2) De gode tiltakene for å bygge en god HMS kultur.
3) Hvordan vi reagerer på emosjonelt arbeid både offentlig og privat, samt hvordan slike belastninger akkumuleres.

Program:
kl 09:00 - 09:45 Eksponering og HMS:
Hvordan kan vi bruke HMS-faglige prinsipper og begreper fra industri og offshore til å forstå og systematisere HMS i emosjonelt arbeid? Eksponering for syv ulike arbeidsmiljøfaktorer har potensiell risiko for utvikling av helseskader, hvor både forebyggende (å forhindre) og gjenopprettende (å restituere) strategier og tiltak skal tas i bruk.

kl 10:00 - 10:45 Emosjonelt arbeid privat og offentlig:
Hans Jacob viser det vi vet og tror vi vet om risiko i emosjonelt arbeid, dvs. alt arbeid hvor ledere og ansatte eksponeres for befolkningen i ulike kontekster enten det er i privat eller offentlig regi. Med særlig vekt på de emosjonelle belastningene som har en tendens til å akkumulere og føre til fysiske og psykiske helseskader.

kl 11:00 - 11:45 Hvordan utvikle en systematisk restituerende HMS og kultur:
Det driftsnære partnerskapet i AMU og lokale HMS-grupper kan jobbe mer vitenskapelig i arbeidets egenart med å undersøke forholdet mellom årsak og virkning. Arbeidsgiver, tillitsvalgte, verneombud og bedriftshelsetjenesten er i en unik posisjon (i den norske modellen) til å jobbe medvirknings- og kunnskapsbasert i eget kollegium for å utvikle strategier og tiltak som kan virke både forebyggende og gjenopprettende.

Kursholder: Hans Jacob Busch

Hans har vært enhetsleder for Arbeidsmiljøenheten (BHT) i Trondheim kommune, der han jobbet aktivt med å utvikle HMS-innsatsen tilpasset emosjonelt arbeid, og etablerte i 2014 Akkurat no, et samtaletilbud for ansatte med psykiske plager. Han er en erfaren prosessleder og foredragsholder, og har sammen med Solveig Ose skrevet den aktuelle boka; HMS i offentlig sektor.

Målgruppe for kurset:
Ledere, tillitsvalgte, verneombud, HR rådgivere, bedriftshelsetjenester, NAV og HMS-rådgivere