Emnekurs for leger: stressmestring og egenomsorg



Sted: Modum Bads kurs- og kompetansesenter
          Buskerud, Modum
Kursadresse: Badeveien 287, 3370 Vikersund (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 dager
Pris: 4.200
Neste kurs: 26.09.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr emnekurs for leger: stressmestring og egenomsorg. Dette er et 2-dagers emnekurs for leger innen allmennmedisin, samfunnsmedisin og arbeidsmedisin, med fokus på kunnskap om legehelse, selvivaretakelse og utbrenthetsforebygging.

Innhold:
Leger er ofte svært engasjert i faget sitt og har høy arbeidskapasitet, men strever med å ta rimelig vare på seg selv. Mange opplever at kravene øker, i tillegg til en krevende oppgaveglidning. Det er vanskelig å få til en akseptabel balanse mellom jobb og livet ellers, mange beskriver slitasje og utbrenthetsplager. I 2014 anerkjente Institute for Healthcare Improvement sammenhengen: "Care of the patient requires care of the provider" - "Omsorg for pasienten forutsetter omsorg for helsearbeideren".

På Villa Sana ved Modum Bads Kurs- og Kompetansesenter har man gjennom over 25 år hatt 6.000 leger på kurs og til rådgivning hvor dette har vært fokus. Foredragsholderne har lang erfaring derfra. Emnekurset vil gi kunnskap om legeliv og legehelse, bidra til bevisstgjøring og gi innspill til stressmestring og selvivaretagelse.

Læringsmål:
ALM-004, ALM-005, ALM-006, ALM-007, ALM-008, ALM-009, ALM 015, ALM-024, ALM-032, ALM-037, ALM-047, FMK LM-21 og FMK LM-62.

Kurset er godkjent for:
1) Allmennmedisin:
• 15 poeng som emnekurs / klinisk emnekurs i stressmestring for leger i spesialisering og spesialitetens etterutdanning (forlengelse av retten til tilleggstakst).

2) Arbeidsmedisin:
• 15 timer som valgfritt kurs for leger i spesialisering og spesialistenes etterutdanning

3) Samfunnsmedisin:
• 15 timer som valgfritt kurs for leger i spesialisering og spesialistenes etterutdanning

Målgruppe for kurset:
Leger innen allmennmedisin, samfunnsmedisin og arbeidsmedisin

Antall deltakere:
• Det er plass til 40 deltakere. Påmelding til kurset mottas etter "førstemann til mølla prinsippet".

Annen informasjon:
• Ta med treningstøy

Overnatting:
Du kan velge mellom enkeltrom eller dobbeltrom, prisen er pr. person. Vil du dele rom, skriv i "kommentarfeltet" hvem du ønsker å bo sammen med.

Ekstra overnatting:
Vi kan tilby overnatting fra onsdag kveld