Ellens malekurs i Andalucia 12-19 og 19-26 sept 2020Kursarrangør: Ellen Eikenes
Sted: Hotel Finca el Cerrillo
          Utlandet, Spania
Kursadresse: Canillas de Albaida, 2975 Malaga, Andalucia (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: 12. - 19. september og 19. - 26. september 2020
Varighet: 7 dager
Neste kurs: 12.09.2020 | Vis alle kursdatoer

Vi drar til Andalucias herlige fjellandskap i Spania 12. - 19. og/eller 19. - 26. september 2020. Her lar vi oss inspirere til kunstneriske uttrykk i akryl- eller oljemaling. Pris: EURO 1250 dekker en ukes malekurs og opphold, helpensjon, vin til middag, utflukter og transport tur/retur flyplass.

Sted:
I Andalucia, ca. 5 mil nordøst for Malaga i Sør-Spania, ca. 6-700 m.o.h. i nærheten av de 3 pittoreske landsbyene Canillas de Albaida, Archez og Competa finner du hotellet Finca el Cerrillo, som ligger ved foten av fjellområdet Sierra Almijara, blant palmer, oliventrær og vinbusker i et åpent landskap med et herlig utsyn. Ta en titt på hjemmsiden deres: www.hotelfinca.com

Boforhold:
Hotel Finca el Cerrillo er en sjarmerende, restaurert bondegård fra 1805 hvor det ble drevet olivenmølle fram til 1960. Hotellet har hyggelige oppholdssteder både inne og ute. Her kan du arbeide med kunsten i skyggen under det store treet eller på det lyse, innbydende atelieret. Her kan du lese, ta deg en svømmetur i bassenget, slappe av og nyte stedets atmosfære.
Hotellet har 14 doble rom m. aircondition og bad. Det blir servert deilig frokost med frisk frukt. Lunsj og middag inntas enten på Finca´n, eller i en av landsbyene.
Hotellet holder høy standard hva gjelder både komfort og mat. Har du spesielle ”matbehov”, så strekker vertskapet seg langt for å tilfredstille deg.
Se hotellets nettside: www.hotelfinca.com

Malekursene:
Passer for nybegynnere og viderekomne, og vi satser på felles og individuell undervisning med fokus på kontraster, bevegelse, balanse og helhet i komposisjonen. En ukes kurs: 20 timers undervisning.
For de som har lyst vil vi kombinere malekurset med små turer i omegnen for virkelig å ”ta inn” landskapet og miljøet.

Gåturer:
Mens malerne lager kunstverk har Birger (Ellens mann) stor glede av å ta med ledsagere og turgåere på spennende turer i fjellområdene i nærheten.

Kurslærer:
Ellen Eikenes, f. 1949. Yrkesaktiv billedkunstner. Utdannet ved Mølla Kunstskole 1995-97 og Oslo Tegne og maleskole 1997 - 98. Tidligere førskolelærer m 1.avd. spes. ped.

EURO 1250 dekker en ukes malekurs og opphold, helpensjon, vin til middag, utflukter og transport tur/retur flyplass. Kort sagt, "all inclusive".
Pris uten kurs: Euro 1150.
Tillegg for enkeltrom: Euro 200.

Reise:
Fly tur/retur Oslo-Malaga som du bestiller selv så snart du har fått beskjed om at du har fått plass på kurset/turen. Vær rask med flybestillingen for å få en god pris.

Norwegian og Sas har direkteflygninger.

Påmelding:
Etter påmelding, får du beskjed om at du har fått plass. Du bekrefter dette ved å innbetale et depositum på NOK 2000. Resterende kursavgift/ oppholdsutg. skal være innbetalt 11 uker før avreise. Kursavgiften betales inn i norske penger som justeres etter dagens kurs mot euro.
Kanselleringsbestemmelser følger hotellets regler. Informeres om ved påmelding.

Se forøvrig Ellens nettside: www.elleneikenes.com

Målgruppe for kurset

Glade mennesker fra 20 - 80!
Passer for nybegynnere og viderekomne. Individuell og felles veiledning.

Kursmateriell

For skisser og notater:
A4 blokk tegnepapir, 3B blyant, viskelær, liten + blyantfarger.
Du kan også bruke akvarellmaling til skisser.
For maling:
Lerretsblokk i A3-format(1 blokk inneholder ca 10 ark) og/eller tykt papir. Passer for små oppgaver. Lerret. De kan du spenne opp på blindrammer når du kommer hjem.
Maling og maleutstyr:
Akryl- og oljefarger, i fargene: Minimum kadmium gul, kadmium rød, magenta(rød), ultramarin blå og titanhvitt. Du greier deg med disse fargene i første omgang, men vil du kjøpe flere, kan du i tillegg kjøpe cyan blå, brent umbra, paynes grey, brent sienna. Det er ok. å kjøpe studiefarger. 4 - 6 syntetiske pensler for akryl- eller oljemaling i ulike størrelser.

Eksamen / sertifisering

Vernissage/utstilling på vårt atelier siste kurskveld.

Uttalelser

Kjære Ellen og Birger,

Tusen takk for sist - trodde nok det ville bli et fint kurs, men at det skulle bli så 200% var helt uventet. Alt stemte: du sa vi hadde 20 timers undervisning, men jeg synes vi lærte noe hele tiden. Som vanlig lærte vi jo også av hverandre og alle var jo like kjekke. Elin ga meg det røde maleriet sitt - skulle ønske det var meg som hadde malt det, men.... Skal henge det på soveværelsesveggen som en "bli et bli glad opplevelse" hver morgen!
Jeg håper dere nå får noen fine avslappende dager sammen - det gikk jo i ett for dere begge hele tiden.
Det ble litt forkavete da vi endelig kom til flyplassen 1 time og 10 minutter før min avgang - sjåføren kjørte først til Malaga for å slippe av Magrethe, Heldigvis rakk jeg flyet såvidt.

Igjen tusen takk for meg og så håper jeg at det blir anledning til å komme tilbake til Fincaen og Sybil igjen. Ha en flott sommer.

Stor klem fra
Gerd
(mai 2017)


Jeg vil henge meg på Bjørgs hilsen og takke for en helt fantastisk uke i Spania. Det overgikk mine forventninger totalt på alle måter.
Stedet er ubeskrivelig, en fikk bare lyst til å være der, gå rundt , nyte synet av den velstelte hagen og prøve alle sitteplassene. Vertskapet og de ansatte var på bølgelengde med gjestene og det opplevdes familiært.

Alt var vel organisert. Kursopplegget til Ellen er solid. Hun er dyktig til å " se det beste" hos hver enkelt kursdeltaker og veileder på en svært pedagogisk måte som tar oss videre i maleprossessen.
Besøk til idylliske landsbyer og hjem til lokale kunstnere, ga oss ekstra motivasjon og spennende innsikt i livet de lever.
At Ellen og hennes mann Birger kjenner de lokale taxisjåførene, restauranteierne og lokale aktører var også morsomt. Ellen og Birger er et inkluderende og kunnskapsrikt par som sørger for at alle skal trives og hygge seg.

Det er enda mange ting en kan nevne, alt bare positivt for mitt vedkommende.
Ønsker dere alle en fortsatt god høst!

Klem fra Elisabeth (september 2015)


Hei Ellen!

Takk for en alle tiders opplevelse i AndaluciaJ. Hyggelige mennesker, fint malekurs (du er en veldig god lærer) og en fantastisk Finca som vi bodde på. Veldig bra opplevelse som frister til gjentagelse og anbefales til andre.
Takk for invitasjonen til din separatutstilling, og denne vil jeg se. Er du alltid til stede i åpningstidene, eller er du der kun på lørdag?

Mange hilsner fra Ragnhild, vi seess! (mai 2015)


Hei.
Takk for hyggelig hilsen fra dere. Og takk for en flott tur - det ble et minne for livet for min del. Jeg var uforberedt på opplegget, men skal si det ble en positiv overraskelse. Vi ble jo SÅ godt tatt vare på og alt det spennende du/dere tok oss med på da. 150% vellykket. Nå begynner vel familie og venner snart å bli forsynt, jeg kommer på nye ting å fortelle hele tiden. Og så har jeg jo flotte bilder og dokumentere med :-)
Ang. maling så har jeg vel vært litt "besatt" der også. Har skissert så blyanten har halvert seg og hvor mange påbegynte flamencodanserinner jeg har, dropper jeg å telle. Men sakte - og sikkert . èn dag finner jeg henne og får henne ned og frem på et lerret.
Så tusen takk, Ellen, for flotte og inspirerende dager i Spania og takk til deg, Birger, for ditt alltid gode humør og dere begges hjertevarme - sammen er dere SÅ BRA.

Hjertlige hilsner fra Toril (mai 2015)