Fra skriving til lesing - om utforskende språkfokus - nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 timer
Pris: 1.190

Vi tilbyr nettkurs om fra skriving til lesing - om utforskende skriving og helhetlig språkfokus i begynneropplæringen. Den viktigste endringen i norskfaget er at eleven i større grad skal eksperimentere og bruke sin nysgjerrighet, særlig på de lavere trinnene.

Innhold:
Det skal legges mer vekt på å bruke utforskende metoder på barnetrinnet for å sikre bedre progresjon og forståelse i norskfaget. Dette kurset setter fokus på den aktive, eksperimenterende elev som stadig oppdager nye sider ved språkets verden i en helhetlig begynneropplæring. Hvordan kan vi legge til rette for en utforskende tilnærming i den første skrive- og leselæringen?

Agenda:
• Hvordan gi elevene mulighet til å utforske, eksperimentere og oppdage skriftspråkets verden
• Hvordan bruke elevers tekstskaping på ulike nivå som tekst i meningsfull kontekst
• Hvordan gi elevene mulighet til å oppdage språkets system og muligheter
• Formell og funksjonell bokstavlæring i praksis
• Fra skriving til lesing: en tilpasset skrive- og lesestart

Kurset arrangeres i delingsplattformen Teams, som er en del av Microsoft 365.

Kursholder: Reidun Flugstad Rygg

Reidun Flugstad Rygg har mange års erfaring som lærer på småskoletrinnet. Hun er utdannet barnehagelærer, allmennlærer og språk- og leseveileder. Hun har master i «Lesing og skriving i skolen». Reidun har hatt ansvaret for veiledning og oppfølging av barnehagepersonale og lærere på 1. trinn i Gjerdrum kommune. Målet har vært å skape et helhetlig språkfokus i barnehagen og i skolens begynneropplæring. Reidun arbeider nå som høgskolelektor ved NLA-høgskolen i Oslo hvor hun underviser i pedagogikk og i begynneropplæring i norsk..