Dypdykk (weekendkurs) akvarellSted: Oslo Malerklubbs lokaler, Briskeby, Oslo sentrum Vest
          Oslo, Briskeby
Kursadresse: Briskebyveien 48, 0259 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid:
Fredag kl 16:00 - 20:00
Lørdag kl 10:00 - 17:00
Søndag kl 11:00 - 16:00
Varighet: 3 dager
Pris: 4.000

Vi tilbyr dypdykk weekend-kurs i akvarellteknikker for dere som ønsker litt ekstra veiledning og inspirasjon.

Dypdykk i mai 2019 holdes samtidig som en viktig akvarellutstilling med mine egne og flere elevers verk, pågår i galleriet i 1.etasjen av Oslo Malerklubb. Det vil derfor være naturlig å ta utgangspunkt i akvareller som henger der, til inspirasjon, til å utvide registeret av teknikker eller til det man vil lære som nybegynner for første gang. Forøvrig varierer innholdet på weekendkurs litt fra år til år og etter nivået til påmeldte deltakere. Jeg har en grunnskisse som jeg følger, som er trinnvis oppbygging av ferdigheter fra fredag gjennom lørdag til søndag. Alle oppgaver har godt rom for individualisering i forhold til ditt nivå, om du er øvet eller viderekommen, nybegynner eller trenger oppfriskning, jeg greier å legge til rette temaene vi arbeider med til ditt nivå.

Hovedsakelig er oppbygningen slik:
Fredag: Introduksjon i helgens temaer, repetisjon av farge-strategier, pigmenter og materialbruk. (Materialer og utstyr, fargelære, papirkvaliteter, laveringer og grunnleggende penselføring, introduksjon til pigmentegenskaper)

Lørdag: Drilling i grunnleggende og mer avanserte akvarellteknikker. Vått-i-vått, vått-på-tørt, vått-i-halvvått, pigmenteksperimenter. Fargeharmonisering, anvendt fargelære. Jeg demonstrerer min tilnærming til akvarellen.

Søndag: Større formater og mer eksperimenterende teknikker. Dette varierer fra dypdykk til dypdykk. Jeg har alltid noe nytt å tilføre, og legger lista etter deltagernes nivå. Jeg veileder, og hjelper deg gjerne videre i ditt eget maleri, dersom du ønsker å ha med ting du jobber med på hjemme.

Men generelt
Dag 1 (fredag):
Oppvarmingsøvelser
mer om farge og fargeharmonier - komposisjon - grunnleggende akvarellteknikker
et lite kurs i akvarellpapir, introduksjon til og øvelser med fargepigmentenes egenskaper
Dag 2 (lørdag):
• Drilling i akvarellteknikker
• Vått-i-vått, vått-på-tørt, vått-i-halvvått, pigmenteksperimenter
• Jeg demonstrerer min tilnærming til akvarellen
Inkludert reparasjonsteknikker, salt, føner-teknikk med mer.
Dag 3 (søndag):
• Mer eksperimenterende teknikker og egen fordypning.
• Veiledning og demonstrasjoner.


Målgruppe for kurset:
For dere som ønsker litt ekstra veiledning og inspirasjon. Dessuten egnet for oss som ikke har anledning til å gå fast på kurs hver uke, og for de som trenger å komme ordentlig igang. Kurset går inn på både det grunnleggende og det viderekomne.

Uttalelser

22. og 23. november 2014 deltok jeg på weekendkurset "Dypdykk i akvarell" med Karin Keane i regi av OMK. Jeg var veldig spent fordi jeg har lite eller ingen erfaring med akvarell, og gru/gledet meg derfor. Kurset ble midt i blinken for meg, det handlet mye om redskaper, pensler, fargepigmenter, og teknikker, og mange utprøvinger. Jeg rakk selvfølgelig ikke alt, men kurset var en stor inspirasjon til å prøve videre for meg selv, og derfor gleder jeg meg til neste weekendkurs 7. og 8. mars i år.
- Januar 2015, Inger Klæboe