Dybdelæring og relevans i historiefaget - streaming



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 timer
Pris: 1.190

Vi tilbyr kurs i dybdelæring og relevans i historiefaget via streaming. Alle lærere er opptatt av læringslyst, av å skape en indre motivasjon hos elevene til å henge med på det som skal skje i en skoletime.

Innhold:
Det er flere veier til målet her, inkludert variasjon i undervisningsformene, entusiasme i undervisningen og godt forhold mellom lærer og elev. Men det aller viktigste er nok om innholdet oppleves som nyttig og relevant av eleven selv. At eleven ser verdien av kompetansen man får i faget uavhengig av ytre faktorer. I historiefaget kan dette gjerne kokes ned til følgende utfordring: Hvordan få historie til å handle om den virkeligheten elever selv opplever?

Kurset baserer seg på læreverket "Historie på tvers for vg2" (og den kommende "Historie på tvers for vg3"), som er utviklet nettopp med dette som en av hovedideene. I kurset ser vi nærmere på hvordan vi kan få til læringsaktiviteter og vurderingsformer som er i tråd med disse ideene og med LK20.

Kursholder: Nils Håkon Nordberg

Nils Håkon Nordberg jobber som lektor ved Drammen videregående skole, og har 17 års erfaring i skolen. Våren 2021 publiserte han to bøker til fagfornyelsen: «Vurdering uten prøver – fagfornyelsen fra en lektors ståsted» (Universitetsforlaget) og «Historie på tvers for vg2» (Argus forlag). Ved siden av forfatter- virksomheten har han også bakgrunn som journalist, forlagsredaktør og brettspillutvikler. Nils Håkon er utdannet Master i IKT-støttet læring ved OsloMet i 2015, med fokus på vurdering for læring.

Målgruppe for kurset:
Lærere i videregående skole