Drift av lav- og nullutslippsfartøy - online



Kursarrangør: NTNU Ocean Training AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon

Vi tilbyr kurs om drift av lav- og nullutslippsfartøy som onlinekurs. Den maritime næringen står overfor en omfattende omstilling med digitalisering og krav til mer effektiv energibruk og reduserte klimagassutslipp.

Innhold:
En viktig forutsetning for fremveksten av en digital og grønn maritim næring vil være tilgang på riktig og tilstrekkelig kompetanse tilpasset ny teknologi og nye operasjonsmønstre. Til å møte denne utfordringen har NTNU utviklet to ny emner. IMO har som mål å minst halvere klimagassutslipp fra internasjonal skipsfart innen 2050 sammenlignet med 2008.

Klimagassutslippene fra innenriks skipsfart og fiskeri inngår i Norges klimaregnskap og tilsvarer årlig 3,4 millioner tonn CO2-ekvivalenter. Norge har meldt inn et forsterket nasjonalt bidrag under Parisavtalen og har som ambisjon om en reduksjon på 50 - 55% innen 2030. Konsekvensen av dette er at vi får mer og mer komplekse hybride maskineri som utnytter ulike energikilder. Det blir mer krevende å optimalisere driften og risikoene blir annerledes.

Moduler:
Emnet drift av lav- og nullutslippsfartøy består av følgende 5 moduler som tilbys som e-læring:
• Drift- og miljøoptimalisering
• Renseteknologi og regelverk
• Batteridrift LNG drift
• Hydrogen- og ammoniakkdrift

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker onlinekurs om drift av lav- og nullutslippsfartøy