Drift av kjelanlegg - oppdateringkurs



Kursarrangør: Kiwa Kompetanse
Sted: Storefjell Resort Hotel
          Buskerud, Gol
Kursadresse: Einarsetvegen 401, 3550 Gol (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 dager
Pris: 4.500

Vi tilbyr oppdateringkurs om drift av kjelanlegg. Temaveiledning om bruk av farlig stoff, del 2, kjelanlegg for damp og hetvannsystemer sier at sertifikat / kompetansebevis skal fornyes hvert 5. år.

Innhold:
Fra 1. juli 2017 ble det obligatorisk med resertifiseringseksamen ved fornyelse av sertifikat, arrangert av virksomhet som er akkreditert etter NS-EN ISO / IEC 17024:2012 Samsvarsvurdering - Generelle krav til organer for sertifisering av personer. Ved fornying (resertifisering) skal kjelpasser dokumentere relevant praksis i minst ett av de tre siste årene. Hvis kjelpasser ikke kan dokumentere relevant praksis eller sertifikatet er utløpt, må vedkommende ta et oppdateringskurs med påfølgende skriftlig eksamen. Resertifiser deg i god tid (inntil 12 måneder) før utløpsdato på eksisterende sertifikat. Nytt sertifikat vil gjelde i 5 år fra utløpsdato på eksisterende sertifikat.

Agenda:
• Regler (lover, forskrifter og harmoniserte standarder)
• Hvilke kjelanlegg omfattes av forskriftene
• Hva skal meldes inn til myndighetene
• Krav til sikkerhet og sikkerhetsutstyr på kjelanlegg og fyrhus
• Krav til overvåkning og valg av driftsformer
• Vanlige årsaker til stopp og blokkering på damp- og hetvannskjeler
• Krav til de som skal betjene et kjelanlegg
• Pålagt vedlikehold og kontroll av kjelanlegg
• Krav til internkontroll, risikovurdering og beredskap
• Forurensing og energioptimalisering
• Teknisk utstyr

Kurset vil spesielt gjennomgå krav til samsvarsvurdering av nytt utstyr og til sertifisering av sammenstillinger, herunder bruk av teknisk kontrollorgan - Forskrift om trykkpåkjent utstyr (PED). Videre gjennomgås forskrift om farlig stoff med relevante temaveiledninger (brukerforskrift). Det vil bli lagt vekt på nasjonale særkrav til kjeleanlegg, herunder krav til ferdigkontroll fra akkreditert uavhengig inspeksjonsorgan før anlegget kan tas i bruk, krav til periodisk tilstandskontroll (hvert 5. år) fra akkreditert uavhengig inspeksjonsorgan, og krav til internkontrollsystem med rutiner for drift, vedlikehold og kontroll og dokumentasjon, herunder krav til dokumentert årlig service (kontroll og vedlikehold).

Målgruppe for kurset:
Oppdateringkurs beregnet på personell som ikke oppfyller krav til resertifisering av sitt sertifikat eller personer som skal resertifiseres og som ønsker en oppdatering av stoffet før eksamen. Kurset omfatter repetisjon av aktuelt kjelerelatert stoff samt orientering om dagens regelverk / forskrifter.

Forkunnskaper:
• Det forutsettes av kursdeltaker har erfaring fra skjøtsel og drift av dampkjeler, og at de kjenner de forskjellige konstruksjonsprinsipper for dampkjeler og dets hovedegenskaper, samt at de har grunnleggende kunnskap om varmelære (damp / hetvann) og forbrenning (olje / gass).

Vis flere tilsvarende kurs: