Dornmetoden, Ledd og Ryggsøyleterapi - hele landetKursarrangør: Global Atlantic
Sted: Hele landet, Vi kommer til dere i hele landet
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 1 helg
Pris: Avtales

Hvis du savner en metode for behandling av rygg, er dette kurset for deg! Dorn-metoden er en enkel og effektiv metode for å justere feilstillinger i ryggsøylen og andre ledd. Da fjernes smerter, spenninger og andre plager. Dorn-metoden kan utf

Dorn metoden - Dorn terapi:

Suksess trenger ikke være komplisert! Dorn-metoden korrigerer feilstillinger i ryggsøylen og andre ledd på en skånsom og effektiv måte. Metoden er lett å lære, og kan brukes både av terapeuter og som selvhjelp. Dorn-metoden er nesten 40 år gammel og blir stadig mer populær verden over.

Dieter Dorn (1938 - 2011) var en sagbruks eier og han ble født i August 1938 i sør Tyskland. For over 40 år siden ble han skadet, da han løftet en stor trestamme, og som et resultat av dette pådro seg hekseskudd eller isjas, som det også kalles. En bonde i nabolaget hjalp ham å lindre smertene ved å bruke noen meget effektive teknikker som virket lette å utføre.

Han spurte den aldrende Healeren om han selv kunne få lære disse teknikkene, hvorpå Healeren svarte at ”du kan dem allerede” og siktet til hvor enkle teknikkene var og lære og utføre selv! Dieter bestemte seg for å lære den enkle metoden, men imellomtiden hadde den gamle Healeren gått bort. Dieters kona hadde hatt plager med hodepine i årevis og han bestemte seg for å føle på ryggsøylen hennes på en tilsvarende måte den gamle Healeren hadde gjort på ham selv.

Flere leger hadde funnet ut at en av hennes nakkevirvler var for lang på den ene siden, og ønsket å foreta en operasjon, noe konen hadde nektet. Dieter Dorn sjekket sin kones nakke og fant ut at problemet kunne rettes opp med samme teknikk som Healeren hadde brukt på ham selv. Dorn utførte behandlingen og siden har ikke konen hatt problemer. Dette var starten på Dorn metoden!

Ikke lenge etter var Dieter Dorn igang med folk i nabolaget med å rette opp ulik benlengde og få leddene mer på plass. Til sin store forbauselse forsvant samtidig andre plager som knesmerter, hjerteproblemer, øreproblemer og annet! Senere samarbeidet han med legen Thomas Hansen hvor han lærte mer om anatomi og fysiologi, og sammen utforsket de potensialet i denne nye metoden over et langt tidsrom. Noen år senere bestemte Dieter Dorn seg for at det var tid for å lære ut denne metoden, og begynte å holde seminarer. Siden da har metoden spredd seg over hele verden, men mest i tysktalende land.

Temaet “ryggsmerter” opptar ikke bare de lidende pasientene, men også leger og naturmedisinske utøvere. Akutt lumbago, prolaps, isjias, stølhet etc rammer mange mennesker. I Tyskland opplever over 90% at en eller flere ryggvirvler glir ut av sin ideelle posisjon. Siden hver ryggvirvel er koblet til visse organer i kroppen via nervesystemet, kan feilstillinger i virvlene føre til smerter og plager forskjellige steder i kroppen.

Det kan også føre til plager og ubehag som hodepine, svimmelhet, tretthet, søvnproblemer, allergier, utslett (excem), sirkulasjonsforstyrrelser, hjerteproblemer, luftveisproblemer, galleproblemer, magesmerter, luft i magen, forstoppelse, hemoroider, åreknuter og en rekke andre problemer.

Ulik benlengde forekommer mye oftere enn man er klar over. Ulik benlengde vil medføre at bekkenet blir skjevt og dette vil igjen forplante seg lenger opp i ryggsøylen. Over tid kan dette utvikle seg til en rekke plager, kne og hoftesmerter, isjias, skoliose for å nevne noen. I Dorn Terapi kontrollere vi aller først lengden på bena, ettersom lengden veldig ofte er ulik hos de fleste mennesker. Så vil lengden bli korrigert ved en enkel og genial metode. Deretter vil hver enkelt ryggvirvel bli sjekket, og om nødvendig justert. Dette gjøres ved en spesiell og skånsom metode-det som kalles Dorn Terapi.

Dieter Dorn mente at det eksisterer 3 tankemodeller i livet:
• Hva kan jeg gjøre for meg selv
• Hva kan andre gjøre for meg
• Hva kan jeg gjøre for andre

Dieter Dorn levde etter den tredje. Som han sa: “ Vi er skapt for andre,ellers gir ikke livet noen mening ”.

Uttalelser

Takk for et spennende og lærerikt kurs. Det har vært veldig hjelpsomt med mine egne plager, spesielt kjeven som var ut av ledd i 3 år. Endelig kan jeg åpne munnen uten smerter. Også skolisse-ryggen min har det så bra som aldri før, den er rettere og mer fleksibel. Jeg trodde i grunnen at jeg ikke kunne få hjelp med den i det hele tatt, jeg trodde det var intet håp for den mer. Takk for at du lærte bort Dorn metoden.
- LN

Dette er første gangen på 6 måneder at jeg ikke har vært stiv i ryggen om morgenen.
- EI

I går var jeg litt mør, men idag er jeg mye bedre enn før helgen. Det er en helt utrolig metode. Tenk så enkelt og så effektivt. Jeg har stor familie, så jeg har mange som jeg kan øve på. Gleder meg!
- AT