Diplomboksing 10-14 år



Kursarrangør: Bokseklubben av 1930
Sted: Rostenhallen
          Sør-Trøndelag, Trondheim
Kursadresse: Østre Rosten 39, 7075 Tiller (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid:
Mandager og onsdager kl 17:30 - 19:00
Fredager kl 18:00 - 19:30 (felles diplom og ordinær)
Varighet: Ta kontakt for informasjon
Pris: Ta kontakt

Vi tilbyr Diplomboksing som er betegnelsen på boksing for aldersgruppen 10-14 år. Her trener man teknisk korrekt boksing, uten fokus på harde slag. Utøverne skal tilegne seg optimal teknikk på slag, forsvar/ unnvikelser og fotarbeid og blir honorert med poeng på hver av disse disiplinene.

Innhold:
Gjennom diplomboksingen tilegner man seg en grunnteknikk som man har med seg gjennom resten av sin boksekarriere. Som diplombokser kan man konkurrere ved å ut og bokse kamper. Diplomboksing er en mer barnevennlig idrett, hvor man vinner kamper alene på god teknikk og ikke trenger å frykte harde slag. Barn i alderen 8-11 år bokser mikrodiplomkamper, hvor det ikke utropes vinner, men man får vite sin egen poengscore så man kan se utviklingen kamp for kamp. Fra det året man fyller 11 år bokser man vanlige diplomkamper hvor det utropes vinnere. Les mer om diplomreglene.

B-30 har en stall på 12-16 diplomboksere (jenter og gutter) som er ute og konkurrerer. Da barn stadig blir eldre og da naturlig nok går over til den ordinære boksegruppa jobber vi jevnlig med rekruttering på diplompartiet, fortrinnsvis fra Bokseskolen.

Det er jevnlig stevner både lokalt og rundt i Norge og Sverige for diplombokserne. Norges Bokseforbund arrangerer årlig Landsmesterskap for diplomboksere, hvor man kan bli Landsmester i sin klasse. B-30 har 3 år på rad blitt kåret til Beste Diplomklubb i Norge (2016 for guttene og i 2017 og 2018 for jentene), hvilket viser at det satses godt.

Trenere: Frank Wahl og Therese Bjørnaas.

Målgruppe for kurset:
Passer for aldersgruppen 10 - 14 år

Kursmateriell:
Vi trener i vanlige treningsklær og innesko. Husk vannflaske. Klubben har hansker og hjelmer til utlån, så det eneste du trenger å kjøpe er bandasjer og tannbeskytter. For deltakere i bokseskolen er dette inkludert i treningsavgiften. Klubben har diverse utstyr til salgs som bandasjer, tannbeskyttere, vannflasker mv.

Vis flere tilsvarende kurs: