Digitalt kurs i NS-EN ISO 56002 - Innovasjonsledelse



Kursarrangør: Standard.no
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: kl 09:00 - 16:00
Varighet: 1 dag
Pris: 5.400
Neste kurs: 07.05.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr digitalt kurs i NS-EN ISO 56002 - Innovasjonsledelse. Bedrifter som lykkes over tid med innovasjoner, har ofte god orden og struktur. Standarden for innovasjonsledelse, ISO 56002, er til god hjelp for virksomheter som ønsker å jobbe systematisk med ledelse av innovasjonsprosesser.

ISO 56000-serien for innovasjonsledelse gir organisasjoner retningslinjer og prosesser som gjør dem i stand til å få mest mulig ut av innovasjonsprosjektene sine. Ved å implementere standarder for innovasjonsledelse i din virksomhet eller organisasjon vil du få en mer systematisk tilnærming på hvordan du bør jobbe og strukturere innovasjonsarbeidet. Dette skaper bedre forutsigbarhet der det er mulig slik at en får mer oversikt til å håndtere de reelle usikkerhetene og risikoene i innovasjonsarbeidet. Standardene er enkle å kombinere med andre ledelsessystemstandarder, som for eksempel ISO 9001.

De mest sentrale standardene i ISO 56000-serien for innovasjonsledelse er ISO 56000 og ISO 56002, og det er disse kurset vil handle om.

NS-EN ISO 56000 har som mål å skape et enhetlig språk for bedre kommunikasjon og samhandling om innovasjonsprosjekter i tillegg til bedre målinger av innovasjon.
NS-EN ISO 56002 er utviklet for å skape et referansesystem for hvordan en kan systematisere aktiviteter, prosesser og ledelse av innovasjonsinitiativ i en virksomhet eller organisasjon.

Dette kurset vil bidra til en mer systematisk tilnærming for hvordan du kan jobbe med og strukturere innovasjonsarbeidet, og du vil lære å bruke ISO 56002 for planlegging og iverksetting av et ledelsessystem for innovasjon.

Kursbeskrivelse
• Generelt om ISO-ledelsessystemstandarder
• Behovene for og prosessen frem til standarden: Historikk, historier og eksempler
• Standardens omfang og innhold – hvem er standarden for, og hvilke områder av driften berøres av standarden
• Prinsipper for innovasjonsledelse
• Planlegging av et ledelsessystem for innovasjon
• Iverksetting av et ledelsessystem for innovasjon

Mål for kurset
Kurset gir deg en bedre forståelse av nøkkelbegreper og du vil bli kjent med innholdet og rådene i standarden. Du vil sitte med kunnskap om hvordan du kan systematisere aktiviteter, prosesser og strukturer for innovasjon og
gjøre deg i stand til å anvende standarden som en referanse og rammeverk for å starte planleggingen og på sikt innføre et rammeverk. Etter kurset vil du være en ressursperson i egen organisasjon.

Målgruppe
Kurset er for de som jobber med, eller skal jobbe med innovasjon. Ledere, innovatører, start-ups, og personer med ansvar for kvalitetsledelse, fra både offentlig og privat sektor.

Forelesere
Magnus Hakvåg
Magnus Hakvåg har 20 års internasjonal erfaring innen innovasjon, IP, IPR og standarder som konsulent og foreleser. Hakvåg er daglig leder i House of Knowledge og har vært en del av Joint Initiative for Standards i regi av EU-kommisjonen og bidratt direkte til flere departement i Norge, i stortingsmeldinger knyttet til IP, IPR og standarder.
Magnus har deltatt i utviklingen av ISO 56000 som norsk ekspert og deltok også i utviklingen i den europeiske forløperen. Han har både vært leder av den norske speilkomiteen SN/K512, deltatt som ekspert internasjonalt og vært leder av terminologiarbeidet i ISO TC 279 Innovation Management arbeidsgruppe siden etableringen i 2014 og samarbeidet tett med OECD om samkjøringen med OECD Oslo Manualen 4ed.