Den vanskelige samtalen



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Quality Hotel Panorama
          Sør-Trøndelag, Trondheim
Kursadresse: Ivar Lykkes veg 1, 7075 Tiller (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag

Vi tilbyr kurs om den vanskelige samtalen - avdekke årsaker og forebygge når forventningene til arbeidstaker ikke innfris. Kurset skal gjøre deltakerne tryggere på forberedelse til og systematisering og formalisering av vanskelige samtaler.

Kursinnhold:
Å gi konkrete og anvendbare kjøreregler for å gjennomføre vanskelige samtaler mellom leder og medarbeider. Gjennom kurset vil blant annet temaene nedenfor kunne danne underlaget for foredrag / forelesning.

• Den vanskelige samtalen; definisjon, årsaker, forebygging, etikk
• Dokumentasjon og systematikk til samtalen - inkludert innkalling
• Struktur i samtalen
• Agenda og opplegg for gjennomføring
• Kommunikasjonsteknikk; ærlig og direkte kommunikasjon - sjekk av tolkninger - overensstemmelse mellom tanker og ord
• Oppmerksomhet rundt egen framtoning og hvordan du selv framstår
• Simulering av samtale
• Oppfølging etter samtalen
• Hvordan stå i vanskelige situasjoner
• Erfaringsutvekslinger

Kursholder: Michael Setsaas

Michael Setsaas er lege, spesialist i psykiatri på Setsaas Medisinske Senter AS Trondheim. Setsaas er meget brukt som rettspsykiatrisk sakkyndig i straffesaker, og har mange, mange års erfaring som foredragsholder og foreleser. Hans styrke er inngående kjennskap til faget sitt og praktisk erfaring med egne pasienter og med eksterne utredningsoppdrag. Setsaas har gjennom sitt politiske virke svært god kunnskap om hvordan offentlig forvaltning fungerer og arbeider, og utfører sine tjenester.

Michael Setsaas har klinisk praksis innen generell psykiatri, spesielt innen selvmordslære og -adferd, beredskap og krisehåndtering. Han er blant Norges beste forelesere på tema omkring psykiatri, og benytter en utpreget praktisk tilnærmingsmåte til stoffet. Setsaas hensyntar og «treffer» alltid på en god måte i den kunnskapsbasen som forsamlingen innehar, gjør bruk av dialog og konkrete eksempler i undervisningen. Setsaas har en lett og humørfylt stil, og vekker engasjement - og latter!

Målgruppe for kurset:
Kurset er lagt til rette for ledere og mellomledere som ønsker innsikt i hvordan oppnå større gjensidighet, bedre organisasjonskultur og optimal kommunikasjon gjennom bedre samtaler med sine underordnede - både i preventivt øyemed og for normalisering når forventningene ikke er oppfylt.

Vis flere tilsvarende kurs: