Den gode starten i barnehagen



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Kurslokalet Hesten
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Kristian Augusts gate 6, 0164 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 timer
Pris: 1.390

Dette 3 timers-kurset har fokus på hvordan vi kan sikre en god overgang fra hjemmet til barnehagen. I rammeplanen er det gitt overordnede føringer for hvordan barnehagen i samarbeid med foreldrene skal legge til rette for at barnet kan få en trygg og god start i barnehagen.

Innhold:
Men hva innebærer dette i praksis? Og hva sier forskning om god tilknytning og tilvenning? Vi har invitert May Britt Drugli til å snakke om den viktige første tiden i nye omgivelser for de aller minste. Her får du ny kunnskap og masse praktiske tips og råd om tilrettelegging i hverdagen!

Agenda:
• Betydningen av gode overganger - foreldrene som brobyggere
• Små barns grunnleggende behov - trygghet og forutsigbarhet - støtte til regulering av følelser - utforsking
• Forskning på tilvenningsprosessen
• Hva formidler ansatte og foreldre

Kursholder: May Britt Drugli

May Britt Drugli er utdannet cand. paed og jobber nå som professor ved Regionalt kunnskapssenter for barn og unge ved NTNU. Hun har lang erfaring fra kommunalt utviklingsarbeid, blant annet i form av videobasert veiledning i barnehager. May Britt er involvert i flere forskningsprosjekter knyttet til barnehage. Faglige interesseområder er de yngste barna i barnehagen og relasjonen mellom barn og voksne.

Hennes kompetanse favner også barns psykiske helse og atferdsvansker. May Britt har skrevet flere fagbøker, blant annet Liten i barnehagen og Atferdsvansker hos barn, og hun har vært medredaktør for Lek, læring og utvikling i barnehagen. May Britt Drugli er en anerkjent og etterspurt foredragsholder. Hun fremstår direkte og troverdig og hennes ekte engasjement treffer alle som jobber med barn, også foreldre!

Vis flere tilsvarende kurs: