De første månedene, for deg som venter barn - har barn 0 - 3 mndKursarrangør: Foreldrekompetanse
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 kveld
Pris: fra 990

Vi tilbyr kurs for deg som venter barn, eller har barn fra 0 - 3 måneder som nettkurs . Gråt og kolikk, søvn, trygghet, tilknyttning og kommunikasjon. Praktiske løsninger på vanlige utfordringer.

Om kurset:
De fleste gravide, og par, forbereder seg til fødselen, i tillegg til å gjøre det praktiske klart hjemme, kjøpe vogn og annet utstyr. Alikevel er mange lite forberedt på den relasjonelle og emosjonelle hverdagen sammen med barnet, hva man kan gjøre for å hjelpe barnet når barnet gråter, hvordan vi kan forstå og forholde oss til barnets lyder og utrykk, og hva vi kan gjøre for å tilrettelegge for bedre søvn, både for voksne og barn.

De første månedene, og også de første årene, er barnets hjerne og nervesystem også spesielt umodent og derfor også spesielt påvirkelig og sårbart, og barnet har behov for spesielt trygg og sensitivt nærvær fra foreldrene og voksne omsorgspersoner. Dette gjelder i enda større grad for barn med sensitivt og / eller sterkt temperament, og barn som har opplevd belastninger i forbindelse med fødsel, sykdom el. I dette kurset lærer du hvordan du som voksen kan gi optimal utviklingstøtte til barn den første tiden.

På kurset lærer du:
• Enkle ferdigheter du kan bruke til å hjelpe barnet å roe seg når det gråter, også om det har kolikk. Les mer om dette her.
• Hva du kan gjøre for å hjelpe barnet å sove bedre de første månedene. Du vil lære om barnets søvn den første tiden, og hva man kan gjøre for å forebygge problemer senere.
• Om samsoving, og hvordan dette kan gjøres på en trygg måte.
• Hvordan du kan forstå barnets lyder de første månedene, og hvordan vi lettere kan forstå om de er sultne, trette, ukomfortable ol. og viser film for å illustrere dette.
• Vi snakker også om betydningen av en trygg relasjonen, utviklingstøttende kommunikasjon og hvordan vi kan ta vare på de øyeblikkene barnet er våkent og oppmerksomt på en positiv, utviklingsstøttende måte.

Målet med kurset er å bidra til at du opplever større mestring og trygghet som foreldre i den første tiden med barnet, og unngår en del unødvendige problemer, frustrasjoner og usikkerhet mange opplever.

Målgruppe for kurset:
For gravide, kommende fedre, par, og deg som har barn fra 0 - 3 måneder.

Kursmateriell:
Du får utdelt handouts / notark med alle de viktigste punktene som tas opp i kurset.