Danselek barn 3 - 4 år (født 2019 - 2020)



Kursarrangør: Norsk Ballettinstitutt
Sted: Oslo, Majorstua
Oslo
Kursadresse: Professor Dahlsgate 8, 0352 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid:
Tirsdager kl 16:25 - 17:10 (født 2019 - 2020)
Lørdager kl 09:00 - 09:45 (født 2019 - 2020) Semesteret begynner i uke 2/3 og siste undervisningsuke er uke 17/18.
Varighet: 14 uker á 45 minutter
Pris: 2.970

Vi tilbyr kurs i danselek for barn. Dette er første skritt inn i dansens verden for veldig mange. Kurset jobber fram dynamikk, leker med barnas fleksibilitet og styrke, innfører bevisstgjøring av kroppen gjennom ulike leker og jobber fram både konsentrasjon og evne til å ta imot lærdom.

Innhold:
Koordinering, rom-bevissthet og musikalitet er andre temaer det jobbes rundt. Det hele skal være en lystbetont og danseglad time, som er ment å være en myk innføring i noen av ballettens mange kvaliteter. Vi bruker barnevennlig musikk - både klassisk musikk og klassikere innenfor barnemusikk. Danselek-klassene foregår uten foreldre. Vi har erfart at det er lettere å få både oppmerksomheten og utviklingen vi ønsker hvis det ikke er noen foreldre tilstede som "stjeler" fokuset, og dette har vi positive erfaringer med.

Vi er ikke så strenge på dette de første 2 - 3 ukene hvis eleven synes det er vanskelig å være alene, men da krever vi at den foresatte er med og danser. Den siste klassen i semesteret derimot får foreldre / familie lov til å være med inn og se hva vi har jobbet med. Informasjon om dette blir gitt når semesterslutt nærmer seg. Det er også viktig å komme 5 - 10 min. før klassen begynner, da vi erfarer at det er vanskeligere å få elevene trygge hvis de ikke er med fra klassens begynnelse.

Ellers er det fint at den voksne som følger sitter i oppholdsrommet under klassen, slik at man er tilstede i tilfelle noe blir skummelt, barnet må på do o.l. Barna som går på danselek 3 - 4 år er de eneste som ikke er med på elevforestillingene vi har i slutten av hvert vårsemester. Dette er fordi vi synes elevene bør være litt eldre for å være på scenen, slik at dette oppleves som en spennende og positiv erfaring, istedenfor skremmende og negativt.

Ikke nøl med å ta kontakt med oss for spørsmål, og velkommen til en prøvetime!

Målgruppe for kurset:
Kurset er for de aller minste på 3 - 4 år (født 2019 - 2020), og vektlegger en lystbetont lek med flere av dansens mange temaer.