Cooperative learning - et steg videre



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Kurslokalet Hesten
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Kristian Augusts gate 6, 0164 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 6 timer
Pris: 2.190

Vi tilbyr kurs i cooperative learning - et steg videre. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov i grunnskole, videregående skole og i voksenopplæringen og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.

Innhold:
Cooperative Learning vil være et viktig redskap for læreren til å utvikle elevenes faglig og sosiale kompetanse i tråd med LK20. Cooperative learning - et steg videre er en workshop i Cooperative Learning med særlig fokus på strukturer som fremmer utforskning, dybdelæring, kritisk tenkning og god vurderingspraksis. Dette er et kurs for deg som har noe kjennskap til Cooperative Learning og har lyst til å lære mer og utvikle din undervisningspraksis.

Sentrale element vil være å lære hvordan Cooperative Learning i undervisningen kan bidra til aktiv læring som støtter elevenes faglige og sosiale læring. I dette kurset vil vi gå mer i dybden på elementer i samarbeidslæring som er i tråd med LK20 og ta et dypdykk i Cooperative Learning strukturer som kan støtte utforskning, dybdelæring og kritisk tenkning.

Kurset vil også ha et særlig fokus på hvordan Cooperative Learning kan støtte formativ og summativ vurdering og bidra til god vurderingspraksis med fokus på egenvurdering, kameratvurdering og lærerens vurderingspraksis. Cooperative Learning som metode strukturerer for effektivt samarbeid i undervisningen, slik at elevene lærer gjennom samarbeid og på samme tid lærer å samarbeide.

Ved å bruke Cooperative Learning i undervisningen skaper læreren elevaktiv undervisning, der elevene blir ressurser i hverandres læringsarbeid, slik at alle i gruppen lærer mest mulig. Metoden har vært gjenstand for omfattende forskning som viser til positive resultater for elevers faglige og sosiale læring. Denne workshopen vil være med på å hjelpe deg som lærer å tilrettelegge for elevenes læring, både faglig og sosialt, når de arbeider sammen i små grupper i realiseringen av LK20.

Agenda:
• Kort introduksjon til Cooperative Learning med fokus på fem elementer som fremmer effektivt samarbeid for faglig og sosial læring: Positiv gjensidig avhengighet, individuell ansvarlighet, sosialt samspill, sosiale ferdigheter og prosessvurdering.
• Muligheter Cooperative Learning gir for å realisere overordnet del av læreplan og fagfornyelsen.
• Bli kjent med tre typer Cooperative Learning i undervisningen: Basisgrupper, Samarbeidsrutiner og formell Cooperative Learning.
• Hvordan støtte en utforskende praksis i klasserommet. Få førstehåndskjennskap til Cooperative Learning metoden Group Investigation.
• Hvordan lære elever å se en sak fra ulike sider, stå for sine egne meninger, tenke kritisk, reflektere og diskutere i gruppe og klassen. Få førstehåndskjennskap til Cooperative Learning metoden Constructive Controversy.
• Hvordan kan samarbeidslæring støtte en god vurderingspraksis med fokus på egenvurdering, kameratvurdering og lærervurdering.

Kursholder: Beathe Liebech-Lien

Beathe Liebech-Lien har 15 års erfaring fra ungdomsskolen som lærer, spesialpedagog og med skoleutvikling. Hun brenner for å bygge samarbeidskultur på alle nivå i skolen for å støtte lærere og elevers læring. Hun har en doktorgrad i hvordan å støtte læreres samarbeid og læring, med samarbeidslæring som redskap, for å utvikle praksis og støtte elevers læring.

Målgruppe for kurset:
Dette kurset retter seg mot lærere i ungdomsskolen og i videregående skole

Opptakskrav:
• Ingen krav til forkunnskaper