Coaching Basis - grunnkurs i coaching og kommunikasjon



Kursarrangør: Mentalskolen
Sted: Akershus, Ski
Akershus
Kursadresse: Idrettsveien 28, 1400 Ski (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl 09.00 - 17.00 alle dagene
Varighet: 3 dager
Pris: 11.900

Ønsker du å bli bedre til å styre egne tanker og følelser, for å nå viktige mål i livet? Har du lyst til å øke kvaliteten på egen kommunikasjon, for å få enda bedre relasjoner og oppnå mer sammen med andre?

Hvorfor dette kurset?
• Gjennom dette tre dagers innføringskurset i kommunikasjon og coaching lærer du først og fremst å lede deg selv, som danner grunnlaget for ditt samspill med andre.
• Selvledelse er å ha en utviklet sans for hvem du er, hva du vil, hva som er dine styrker og svakheter, hva du gjør og hvordan du gjør det - kombinert med evnen til å justere egen kommunikasjon, følelser og adferd for å oppnå resultater.
• Selvledelse er en ferdighet som kommer til nytte på alle arenaer i livet, enten det er i rollen som leder, kollega, lærer, trener, venn, partner eller forelder.
• Gjennom kursdagene blir du mer bevisst egne tanke- og handlingsmønstre i kommunikasjon med andre, både de som støtter og de som begrenser deg.
• Du får verktøy til å utvikle egen kommunikasjon, blant annet ved å forstå ulike kommunikasjonsstiler hos andre. Du lærer hvordan du tilpasser egen kommunikasjon for å styrke relasjonene dine - og for å lede og motivere andre.

Hva gir dette kurset?
Effektiv selvledelse
Gevinst:
Større valgfrihet i måten du responderer på det du erfarer, som ytre press og utfordrende relasjoner.

Hvordan?
• Du lærer å styre egne tanker og følelser og adferd for å ta ut eget potensial, og for å oppnå mer på de arenaene som er viktig for deg.
• Å forstå egne ubevisste tillærte programmer (tankemønstre) som styrer hvordan du oppfatter deg selv, rollene dine, andre mennesker, din egen historie og verden rundt deg, slik at du kan opparbeide mer fleksibilitet.
• Økt fleksibilitet i måten du håndterer endringer, utfordringer og andre mennesker på.

Kommunikasjonstrening
Gevinst:
Tryggere relasjoner og bedre samspill. Kunnskap og verktøy som gjør deg til en mer tillitsvekkende veileder / leder med større gjennomslagskraft.

Hvordan?
• Du lærer å forstå andre bedre, som gjør det lettere for deg å tilpasse kommunikasjonen din på en måte som når fram til den andre, og samtidig ivaretar tilliten mellom dere.
• Du lærer hvordan du skaper umiddelbar trygghet og tillit i samtaler med andre, selv med personer som er svært forskjellig fra deg.
• Du øker din kapasitet til å ta andres perspektiv og akseptere ulike synspunkter og meninger.
• Å nå fram med et budskap gjennom et mer bevisst språk. Hvordan du ordlegger deg betyr mye for hvor effektivt du når fram til den andre.
• Du lærer hvordan du snakker med andre på måter som skaper samspill, trygghet, tillit og framdrift.
• Å stille kraftfulle, coachende spørsmål som tilrettelegger for bevisstgjøring og vekst hos den andre.
• Å stille de rette spørsmålene for å få tydelige svar.
• Å håndtere motstand hos andre på støttende måter.
• Å ansvarlig gjøre og utfordre andre på måter som motiverer til handling.

Kursledere:
Jeanette Sleveland har jobbet fulltid med utvikling av mennesker og organisasjoner siden 2006, i hovedsak via utdanning, kurs og bedriftsinterne prosesser. Hun har sertifisert og utdannet hundrevis av coacher og ledere i coaching og coachende lederskap. Hun har holdt foredrag, kurs og undervist på CoachTeam - House of Leadership sin leder- og coach utdanning fra 2006 til 2020. I perioder har hun også undervist på ulike høyskoler og universiteter, blant annet Atlantis Medisinske Høyskole, Active Education (samarbeid med Høgskolen i Innlandet) og CoachTeam – House of Leadership sitt samarbeid med Universitet i Agders (UiA) etterutdanningsprogram på studiet: Kreativ ledelse og coaching.

Mariann Deila har siden 2013 bidratt til enkeltpersoners og gruppers vekst og framgang, gjennom drift av eget firma i Porsgrunn. Hun coacher en-til-en, i tillegg til å holde kurs og workshops i selvledelse, kommunikasjon og coaching. Mariann er, som Jeanette, en av kun fem internasjonalt sertifiserte trenere i Norge innen sitt fagfelt, som betyr at hun er kvalifisert til å kurse og sertifisere andre coacher innen nevrosemantikk. I tillegg til å jobbe med coaching og kurs, er Mariann fysisk trener, og har ukentlige gruppetreninger både offline og online.

Coaching Basis er skreddersydd for følgende målgrupper:
• For deg som ønsker personlig utvikling, øke kunnskapen og lære teknikker, for å ha det bedre og oppnå mer i livet.
• For ledere, HR-rådgivere, veiledere, helsearbeidere som fysioterapeuter, kiropraktorer etc., personlige trenere: alle som jobber med utvikling og/eller veiledning av andre, og som ønsker å utvikle egne kommunikasjonsferdigheter for økt gjennomslagskraft.
• For deg som er nysgjerrig på coaching som fag, og som vurderer en videre utdanning til profesjonell coach.
• Gjennom praktisk trening på øvelser og teknikker, faglige diskusjoner og caser, får du et godt fundament for hvordan du umiddelbart kan ta i bruk kunnskapen du tilegner deg.
• Coaching Basis passer også for deg som allerede jobber som coach eller veileder, og som ønsker en faglig oppfriskning.

Målgruppe:
Ønsker du å bli bedre til å styre egne tanker og følelser, for å nå viktige mål i livet?
Har du lyst til å øke kvaliteten på egen kommunikasjon, for å få enda bedre relasjoner og oppnå mer sammen med andre? Da er Coaching Basis kurset for deg!

Krav til forkunnskap:
Det er ingen formelle krav til forhåndskunnskaper, siden dette er et grunnkurs. Det viktigste kriteriet for å delta er et ønske om selvutvikling, og en åpenhet og nysgjerrighet på seg selv og andre.