Chablis, en smak av urhavet - bedrifter og større grupperKursarrangør: In Vino Veritas Vinkurs
Sted: Hele landet, I din bedrift, hjemme hos deg eller annet egnet sted
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Privatundervisning
Undervisningstid: Dagtid og kveldstid Ta kontakt for avtale
Varighet: 1 1/2 time
Pris: fra 395 pr person

Vi tilbyr vinkurset Chablis, en smak av urhavet, for bedrifter og større grupper. Har du smakt en god flaske Chablis? Nyt vinene i de forskjellige kvalitetene Chablis har. Vinene fra urhavet skuffer sjelden!

Innhold:
Nordvest for Côte d’Or ligger Chablis. Beliggenheten mot nord innebærer at det er fare for nattefrost om våren. Vinene herfra har rett til betegnelsen Bourgogne, men oftest er det områdets eget navn som er å finne på etiketten. Vinene herfra er hvite og hoveddruen er Chardonnay. Vinene virker meget friske og betegnes vanligvis som knusktørre. Nylig har også Sauvignon Blanc-vinen St. Bris fått AOC-status.

De beste vinene har mineralske aromaer som kan minne om salt sjø eller duften av nyåpnede østers. Chardonnay tar preg av det kalkholdige jordsmonnet. I juratiden (200 - 150 millioner år siden) var Chablis havbunn. Den gang fantes det mengder av ulike skalldyr, spesielt en liten type østers som hadde form som et komma. Det finnes mye av disse østersskjellene i Grand Cru og Premier Cru-vinmarkene. Kimmeridge-kalk kalles dette jordsmonnet. Den samme kalkjorden finnes nemlig i Kimmeridge Bay i Sør-England.

Ikke overraskende passer Chablis utmerket til skalldyr - spesielt østers og til fisk. Også blant disse vinene er det rangordninger. Best er appellasjonen Grand Cru med navn som f.eks. Valmur og Vaudésir. Deretter kommer Premiers Crus, Chablis og Petit Chablis.

Vinkursene arrangeres på bestilling for større og mindre grupper og utføres i bedriftens lokaler, private hjem eller andre steder hvor det er mulig å formidle ekte vinglede! Passer for alle og tilpasses til hvert enkelt oppdrag. Vinkurset pris er basert på et antall på 20 personer. Er man er færre justeres prisen opp til minimumpris til valgt kurstype basis / medium / premium. Smakingen består av en tilmålt mengde vin 1 fl/10 pax. Forbruk utover det belastes faktura.

Målgruppe for kurset

Bedrifter eller større grupper

Kursmateriell

Kurset inkluderer:
• 4 viner til vinkurset
• 4 gl / person Riedel Glassleie
• 1-½ time varighet / etter avtale
• ABC Basis vinkompendium
• Smakeark
• Aromahjulet norsk utgave

Uttalelser

Folkeuniversitetet i Ålesund
In Vino Veritas gjorde en meget god jobb og klarte på en pedagogisk og fengende måte presentere stoffet slik at det ble interessant og spennende for kandidatene" 19 av 20 kandidater bestod fagprøven!!
- Lars Peter Birkelund, faglærer

DATA PRO AS
In Vino Veritas er blitt et fast innslag i Data Pros forretningsmessige og sosiale sammenkomster for både kunder og eiere, og vi har høstet meget gode tilbakemeldinger på våre arrangement, takket være In Vino Veritas som har vært sentralt i disse.
- Randi Asbjørnsen, daglig leder

Vis flere tilsvarende kurs: