Brikkevev for viderekomneSted: Raulandsakademiet
          Telemark, Vinje
Kursadresse: 3864 Rauland
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 dager
Pris: 4.000
Neste kurs: 24.10.2019 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr kurs i brikkevev. På dette kurset kjem vi til å arbeide med dobbeltvev på 4-hols brikker og måtar å tre 6-hols brikker for å få fram ulike mønster.

Sonja Berlin har, sidan den fyrste boka "Brickvävda band" kom ut i 1978 og fram til i dag, konsentrert seg om å lære bort teknikken slik at han er brukeleg i dag. Det viktige er at vi brukar reiskapen, held kunnskapen ved like og held fram med å kombiner ulike tekstile teknikkar slik at vi får glede av det i dagens samfunn.

Brikkeveving var alltid ein del av ein heilskap - oppsettingskantar og avslutningar, skoningar og belte, utsmykking av profane tekstilar og kyrkjetekstilar og i grove bruksband som tømmer- og bærereimar. Mønstervariasjonane er nesten utømmelege. Kurset høver for dei som har god erfaring med brikkeveving. Målet er å få meir innsikt i brikkevevkunsten.

Vi gjer merksam på:
• Gjennom Studieforbundet kultur og tradisjon er dette kurset dekka av Kopinoravtalen, som tillet kopiering frå bøker og trykksaker til undervisningsføremål.
• Vi reknar med at deltakar følgjer sikkerhetsinstruksar frå kursarrangør og kurslærar.
• Kursdeltakar er ikkje dekka av forsikring frå arrangør.

Lærar: Sonja Berlin

Målgruppe for kurset

Dette er eit kurs for vidarekomande brikkevevarar

Kursmateriell

Tag med vävbrickor och bandvävfäste med midjebälte. Tag även med 2-trådiga garn i olika kvallitéer, bomull, lin och ull. Ett litet garnlager kommer att finnas. Du kan få kjøpt av lærar: 4-hålsbrickor og 6-hålsbrickor samt bandvävfäste. Midjebelte kan du få kjøpt på Raulandsakademiet.

Vis flere tilsvarende kurs: