Brekurs i Blåisen - for ungdomKursarrangør: DNT Fjellsport Oslo
Sted: Hardangerjøkulen
          Sogn og Fjordane, Sogndal
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 6 dager
Pris: 6.490

Ønsker du å oppleve og utforske isbreeenes spektakulære landskap langt fra alfarvei? Eller må du ha brefører for å få samlet de siste 2000-meterne dine? Da er dette kurset for deg!

På dette brekurset brekurs får du kunnskap om hvordan breen beveger seg, om veivalg, ferdsel og utstyr, hvordan du trygt kan ferdes og oppleve breen. Kurset har base på vår egen unike hytte som ligger spektakulært til over brefallet! Må oppleves!

Program

Oppmøte lørdag på Finse stasjon kl. 12.45, hvor turen går til Demmevasshytta - en tur på 7-9 timer, så det blir sen middag på kvelden. På Demmevasshytta blir det totalt 5 overnattinger. Det blir lange og innholdsrike dager på breplatået på Hardangerjøkulen og ikke minst i blåisen i brefallet Rembesdalsskåkji. Brekurset er ment som en innføring i brevandringens verden. Det vil gi deg kunnskap og opplevelser i høyfjellet som du kan ta med videre på egne turer. Under kurset vil du lære de mest grunnleggende ferdigheter for at du sammen med andre skal kunne ferdes trygt over isen. Du vil lære om hvordan breen beveger seg, veivalg og ferdsel, sikringsteknikk og hvordan vi tryggest forserer sprekkområder, samt hvordan vi bruker stegjern, isøks og andre sikringsmidler. Hvor mye du får med deg er jo også opptil deg selv, så vær aktiv og spør instruktørene. På kveldstid blir det gjennomgang av dagens øvelser, noe teori, samt orientering om neste dag. Det blir lange og innholdsrike dager på breen.

Kursslutt torsdag kl. 18.00, på Finse stasjon.

Målgruppe for kurset

Fotturen over til Demmevasshytta tar minimum 7-9 timer. Også dagene ute på breen kan bli lange. Vi vil vanligvis være nede ved hytta igjen ca 18.00, men det kan hende at en langtur strekker seg utover det. Det er derfor en fordel at du er i normalt god fysisk form, og det er viktig at du har med deg det du trenger til turen (se utstyrsliste lenger ned). Aldersgrense for kurset er 16 år.

Kursmateriell

Kursavgiften inkluderer instruksjon, overnatting, middager under hele kurset, samt brebok og leie av breutstyr.

Personlig turutstyr:
Bekledning for høyfjellet: vind- og vanntett ytterbekledning, lue, hals/skjerf, vindvotter og votter (+ reserve), tykk genser eller dunjakke, ullundertøy, ullsokker (+ reserve), ekstra klesskift og lange gamasjer. Ta i tillegg med klær for innebruk.

Fottøy:
fjellstøvler (stiv såle, kraftig overlær, godt impregnerte, må være inngått), innesko.

Turutstyr:
blant annet kart og kompass, førstehjelp, ryggsekk (gjerne med plastsekk innvendig mot fuktighet), hodelykt (+ ekstra batterier), termos, drikkeflaske, solbriller/brebriller, solkrem (høy faktor), papir og blyant, fløyte med snor, Breboka (blir tilsendt innen kurset) og toalettsaker.

Lån av utstyr:
Hvis du trenger å låne utstyr må du melde fra om dette ved påmelding.

Om Kursagenten.no

Kursagenten er Norges største formidlingstjeneste for kurs. Søk blant alle typer kurs for bedrifter og privatpersoner.

Kundeservice

Finner du ikke kurset du er på jakt etter?
Kontakt oss gjerne så kan vi hjelpe deg.

Annonsere kurs?

Vil du ha flere kursdeltakere?
Da er vi her til a hjelpe deg.

Vi du vite mer hvordan vi kan hjelpe deg og ditt firma?

©Kursagenten AS
Orgnr 984 246 595 MVA
Fekjan 13, 1394 Nesbru
Tlf: 417 65 300

Vi tar ikke ansvar for innhold som tilhører våre medlemmer. Dette gjelder kursoppføringer, artikler og eksterne lenker.