Breakdance - nybegynner nivå 1 og litt øvet nivå 2 (10 år+)Kursarrangør: RAW Dance Studio
Sted: RAW Dancestudio AS
          Sør-Trøndelag, Trondheim
Kursadresse: Olav Tryggvassons gate 39, 7011 Trondheim (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Onsdager kl 18:00 - 18:55
Varighet: 14 uker á 55 minutter
Pris: 2.310

Vi tilbyr dansekurs i breakdance for barn på nybegynner nivå 1 og litt øvet nivå 2. Klassen undervises av Hanne Kauko og Kim Winberg. Denne klassen er åpen for alle som fyller minst 11 år i år, det er ingen øvre aldersgrense og det kreves ingen forkunnskaper.

Innhold:
Breaking er en dansestil som kjennetegnes av at danseren gjør steg, triks og bevegelser som markeres til breaks i musikken. I disse klassene lærer elevene grunnleggende teknikker og steg innen dansestilen, tilpasset både nybegynnere og øvet nivå. Dette er en tøff klasse, med mye energi og god stemning.

Instruktører: Hanne ‘Remote’ Kauko og Kim ‘Kimbo’ Winberg

Hanne startet med dans ved å melde seg på danseklasser innen streetdance, afro og jazz, før interessen for breaking tok helt over. I tidlig tenårene fikk Hanne en følelse om at dansing var noe hun måtte starte med. Etter å ha drevet med konkurransesvømming i flere år, stod plutselig snowboarding og dansing i fokus. Det er fortsatt de to aktivitetene som gir Hanne mye hverdagsglede den dag i dag, nesten 20 år etter.

Hanne kommer fra Finland, har danset siden 1998 og siden 2003 har hun fokusert på breaking. Hun deltar aktivt på battles og jams i Norge og Europa, og har gjennom årene deltatt på flere battles rundt i Europa, USA og Australia. Hun har to andreplasser i Finsk mesterskap i breaking.

Ved å være opptatt av musikkvideoer i oppveksten falt interessen på breaking ganske tidlig. Kim hadde engasjerte naboer som breaket og synes både de og dansestilen så veldig kult ut. Dette ble oppstarten på et liv fylt av danseglede for Kim. Kim kommer fra Oslo og har danset break siden 1999. Han er med i break crewet Floorists, og break klikken Roachez. I 2007 var han med i konkurransen Battle Of The Year. Kim har fokus på overganger og eksplosivitet i sin stil.

Målgruppe for kurset:
Barn i aldersgruppen fra 10 år og oppover som vil lære breakdance

Nivå:
• Nybegynner nivå 1 og litt øvet nivå 2