Fagbrev resepsjonsfaget - teori til fagprøven



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: AOF Telemark og Vestfold
          Telemark, Skien
Kursadresse: Bølevegen 152, 3713 Skien (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Varighet: 60 timer

Vi tilbyr fagbrev i resepsjonsfaget - teori til fagprøven. Har du lang erfaring fra praksis og ønsker å få dokumentert hva du kan? Det er aldri for sent å få papirer på kompetansen din. Teori til fagprøven er første steg på veien.

Formål:
Resepsjonsfaget skal legge grunnlaget for yrkesutøving i resepsjoner på hotell og andre overnattingssteder. Faget skal fremme kompetanse om vertskapsrolle og det helskaplige reiselivsproduktet som inkluderer transport, formidling, overnatting, servering og aktiviteter.

Faginnhold:
1) Vertskapsrollen:
Vertskapsrollen omfatter gjestehandtering i resepsjoner og formidling av serviceleveranser i en virksomhet. Videre dreier det seg om situasjonstilpasset kommunikasjon og oppførsel. Vertskapsrollen omfatter formidling av produkt og tjenester som inkluderer lokale og regionale attraksjoner, lokalt næringsliv og transporttilbud. Regelverk og rutiner for trygghet under oppholdet hører med til hovedområdet.

2) Salg:
Salg omfatter kommunikasjon og samhandling i resepsjonen med kunder, gjester og medarbeidere. Det omfatter salg, mersalg og gjensalg. Videre inkluderer det utforming av salgsbrev, utarbeiding av kommunikasjonsmateriell, klagehandsaming og presentasjon av serviceleveransen. Hovedområdet fokuserer på samarbeid med de eksterne salgskanalene knyttet til virksomheten. Bruk av digitale reservasjons- og kundeoppfølgingssystem i virksomheten hører med til hovedområdet.

3) Drift:
Drift omfatter daglige gjøremål i en resepsjon. Her inngår driftssystemene i virksomheten, trygghetsrutiner, internkontrollrutiner og bruk av digitale verktøy. Hovedområdet omfatter også innhenting av og analyse av nøkkeltallene i virksomheten.

Organisering / kursmodell:
Intensiv modell, 60 timer klasserom: På et intensivkurs er opplæringen komprimert. Det blir tatt utgangspunkt i din arbeidserfaring inn mot fagets teori. Du har selv ansvar for å stille godt forberedt til undervisningen for at undervisningen skal gi deg det læringsutbytte læreplanen skisserer. Undervisningen er tilrettelagt voksne ut ifra voksenpedagogiske prinsipper. Refleksjon over egen praksis, diskusjon og dialog er en sentral del av undervisningsmetoden.

Finansiering:
Studiet er godkjent av Lånekassen, og man kan derfor søke om lån og stipend. Dersom du er medlem i en fagforening vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til kurset. En del fagforeninger gir stipend gjennom LOs Utdanningsfond.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker fagbrev i resepsjonsfaget - teori til fagprøven

Forkunnskaper:
• Solide norskspråklige kunnskaper, både skriftlig og muntlig (anbefalt språknivå B1)
• 5 års variert praksis i 100% stilling innen fagområdet kurset retter seg mot
• Kompetanse innen bruk av PC