Truckførerkurs - bransjeprogram for mat og drikkevareindustrien



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: AOF Telemark og Vestfold
          Telemark, Skien
Kursadresse: Bølevegen 152, 3713 Skien (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 08:00 - 16:00
Varighet: 32 timer
Pris: Gratis

Vi tilbyr truckkurs - bransjeprogram for mat og drikke bransjen. Riktig bruk av truck har stor betydning for sikkerheten for truckfører og annet personell som deltar i arbeidsoperasjoner.

Sertifisert sikkerhetsopplæring for truck / truckfører under 10 tonn:
Feilvurderinger kan få store konsekvenser og føre til alvorlige skader på truckfører, øvrig personell samt materiell og omgivelser. Hensikten med opplæringen er å gi truckfører allsidig teoretisk og praktisk opplæring og øvelse i sikker bruk av trucker, slik at ulykker i forbindelse med bruken unngås. Opplæringen skal gi fører så gode kjøreferdigheter at vedkommende selvstendig på en sikker måte skal kunne gjennomføre arbeidsoperasjoner.

Truckfører må imidlertid gjennomføre typeopplæring på den trucken som til enhver tid benyttes i tillegg til sertifisert sikkerhetsopplæring. Dette kurset omfatter alle moduler dvs 1,2,3 og 4 og kombinerer e-læring, virtuelt klasserom / tradisjonelt klasserom, praksis og avtale om oppkjøring. Dersom deltaker har gjennomført modul 1 i løpet av siste tre år, godtgjøres denne. Kurset følger Arbeidstilsynets opplæringsplaner/studieplaner.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker bransjekurs for mat og drikkevareindustrien - sertifisert sikkerhetsopplæring truckfører

Eksamen / sertifisering:
Opplæringen avsluttes med en praktisk prøve som innbefatter kontroll og oppstilling, kontroll og bruk samt gjennomføring av arbeidsoperasjoner. Bestått praktisk prøve på truck vil være grunnlag for utstedelse av kompetansebevis.