Bli kvitt sosial angst 1 nettkurs - Videoundervisning og oppgaverKursarrangør: Global University, Norge
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Selvvalgt
Pris: 790

Dette er et selvhjelpskurs hvor kursholder Christian Bang vil gi deg teori og oppgaver for hvordan du kan bli kvitt sosial angst. Her skal dere sammen jobbe med å gradvis redusere angsten du opplever i sosiale situasjoner.

Sosial angst, også kalt sosial fobi, er en angstlidelse som kjennetegnes av intens frykt i sosiale situasjoner som forårsaker betydelig ubehag og nedsatt evne til å fungere i deler av dagliglivet. Sterk sosial angst oppleves ubehagelig og hvilke sosiale situasjoner som gir angst kan variere fra person til person. Dette kurset er et selvhjelpskurs hvor kursholder Christian Bang vil gi deg teori og oppgaver for hvordan du kan bli kvitt sosial angst.

I løpet av kurset vil dere kartlegge ulike sosiale situasjoner som gir angst på en skala fra 1 til 10. Ved å oppsøke situasjoner som gir «1 angst» vil vi fremprovosere angsten kontrollert, og unngår dermed angst for angsten (metaangst). Hvis vi tenker oss dette som en pyramide, er ideen at vi eksponerer angsten til 1 blir 0. Når vi senere skal gå til «2 angst» vil ikke den lengre være 2, men 1. Slik kollapser pyramiden sakte men sikkert.

I tillegg vil du lære effektive teknikker for å distrahere hjernen vekk fra angsten. Ideen er at jo mer vi får hjernen til å bli oppmerksom på andre ting enn angsten og symptomene, jo mindre metal kapasitet har hjernen til å prosessere angsten.


Målgruppe for kurset:
For deg med sosial angst som hindrer deg i å fungere i sosiale situasjoner.


Kursmateriell:
Lastes ned fra hjemmesiden etter påmelding

Hva du vil lære?
1. 4 trinnsmetoden og nevrologisk aksept
2. Christian Bang, kursholder
3. Målinger av angst og depresjon
4. Målinger av angst, depresjon og selvbilde, del 2
5. Bli kvitt sosial angst, Introduksjon
6. Eksponeringspyramiden sosial angst
7. Aktivitetsplan og struktur, sosial angst
8. Fortelle om sosial angst, "komme ut av skapet".
9. Sikkerhetsatferd i sosiale situasjoner
10. Evaluering av uken, "Bli kvitt sosial angst"
PÅMELDING
Flere kurs: