Billedkunst utdannelse trinn 2 - via Teams - oppstart august 2024Kursarrangør: MoBe Kunstskole
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Tirs og tors kl 13.30-16.30 (17.00)
Varighet: 1 år
Pris: 2.500 mnd (25.000 pr år)
Neste kurs: 20.08.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr deltidsstudier to dager i uka i Billedkunst utdannelse trinn 2. Vi underviser online i små klasser på maks 15 elever sånn at hver elev får tett oppfølging. Med digital undervisning kan vi bl.a male og forklare direkte på bildene dine.

Innhold:
Dette året skal vi virkelig sette i gang å utforske og utvikle dine særegenheter.
Vi veileder deg gjennom et spesialtilpasset pensum som tilsvarer en grunnutdannelse innen billedkunst.

Skoleåret deles inn i de samme hovedkategoriene som i 3 trinn:
1. Farge
2. Form og materiale
3. Rom

Dette året går vi ennå dypere inn i materien. Vi vil gå igjennom ulike maleteknikker, litt om kroppens proporsjoner og bevegelse, lysteori, mer perspektivlære, abstraksjons- og komposisjonsforståelse.

Ved hjelp av solid oppfølging og veiledning, vil du i løpet av skoleåret ha utarbeidet minst fem bilder av god kvalitet.

På slutten av skoleåret vil alle våre elever få mulighet til å delta på en fysisk utstilling på et galleri i Oslo. Om du ønsker det, kan du bidra med ett eller flere bilder. Våre elever selger bilder alt fra 2.000 - 20.000 kr.

Meld deg på så fort du har bestemt deg, det er kun plass til 15 elever i hver klasse.
Sørg for at du har alt utstyr klart i god tid før skolestart. Du finner en oversikt nederst på denne siden.

Sjekk om du kjenner deg igjen i ett eller flere av punktene under:
• Jeg kan det grunnleggende innen form og farge og ønsker å utvikle meg videre.
• Jeg ønsker å gå på kunstskole, men det finnes ingen muligheter her jeg bor.
• Jeg ønsker å komme i gang med å male ukentlig.
• Jeg har malesperre og trenger en dytt for å komme i gang igjen.
• Jeg ønsker å utvikle meg kreativt.
• Jeg har gått maleskole tidligere, men ønsker en oppfriskning av kunnskapen.
• Jeg ønsker å finne og videreutvikle mitt personlige uttrykk.

Målgruppe/Forkunnskap:
For å gå trinn 2, må du ha vært igjennom det mest grunnleggende innen form og farge tidligere. Har du gått første året hos oss, eller tatt tilsvarende kurs/skoler, kan du melde deg på her.

Utstyrsliste:
Akrylmaling i primærfargene blå (cyan), rød (magenta) og gul pluss sort og hvitt. Hvis fargehandleren ikke fører cyan og magenta, så be om det alternativet de har i primærfarger. Det finnes mange typer/merker akrylmaling. Amsterdam er f.eks et godt og rimelig merke. 500 ml kan være greit da vi bruker mye maling i løpet av et år. https://www.tegne.no/nettbutikk/?s=amsterdam%20primary

Malerpensler Jeg anbefaler grisebustpensler, men det er ikke et krav. Kjøp minst tre forskjellige bredder fra 4 mm. til ca 5 cm. (Vær klar over at de aller billigste penslene ofte kan røyte litt.)

Kull Velg gjerne en eske med litt forskjellige tykkelser på kullet. For eksempel denne pakken: https://www.tegne.no/produkt/coates-willow-kull-ass-korte-30-stk/

Knetgummi Viskelær til kull.
https://www.tegne.no/produkt/koh-i-noor-knetgummi-6423-extra-soft/

Papir
Vi bruker en del ark i løpet av året. Vanligvis A3 eller A2. Vi anbefaler derfor å kjøpe disse arkene i A2: https://www.tegne.no/produkt/playcut-tegnepapir-170gr-a2-250ark-hvit/
Et rimeligere alternativ er å kjøpe en rull med f.eks 100 g kraftpapir (125 cm bredde) fra Staples. Dette er et billig og tynt papir som egner seg for raske skisser og øvelser. Ved påføring av vann/maling så krøller dette papiret seg veldig.
https://www.staples.no/p/papir-mg-bleket-kraft-100g-125cm-10kg-rl/784336?tracking=searchterm:kraftpapir

Lerret Det stilles ingen krav til at elevene må male på lerret. Men om man ønsker det i noen av oppgavene så står man selvfølgelig fritt til det.

Teams appen Lastes ned i god tid før første skoledag. Gjør deg kjent med den sånn at vi ikke behøver bruke så mye av skoletiden på å komme i gang. Du trenger kun gratisversjonen. https://www.microsoft.com/nb-no/microsoft-teams/download-app

Sider som selger kunstnerutstyr:
https://www.tegne.no
https://www.kunstnerutstyr.no
https://www.kem.no
https://www.torso.no

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
“Jeg har hatt Monica som lærer i ett år med digital undervisning. Hun er faglig dyktig, behagelig vesen og lett å kommunisere med. Hun evner å se den enkelte elev i klassen og gir konstruktiv og positiv veiledning. Anbefales på det varmeste!”

“Monica har en varm og inspirerende lærerstil som er god på å se det unike ved meg og mitt utrykk. Hun veileder på en reflektert og direkte måte som bidrar til personlig og kunstnerisk vekst.”

“Monica er en utrolig god lærer, som forklarer alt på en lettforståelig og inspirerende måte. Hun gir gode og veldig konstruktive tilbakemeldinger, og har et veldig smittende humør! Hun skapte et trygt og godt klassemiljø, og alle som får henne til lærer er heldig!”

“Monica er en inspirerende og dyktig lærer. Hun skaper entusiasme og glede rundt malefaget. Hennes lune og behagelige væremåte gjør at man føler trygghet og på et felleskap i gruppa. Jeg kan varmt anbefale hennes tegne og maleskole.”