Belønningsmodeller, opsjoner og aksjeprogram for ansatte, webinar



Kursarrangør: Styreforeningen
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 08:30 - 11:30
Varighet: 3 timer
Pris: 6.450
Neste kurs: 14.05.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr webinar om belønningsmodeller, opsjoner og aksjeprogram for ansatte. Ulike belønningsmodeller har vært benyttet gjennom århundrer i jobbsammenheng på de aller fleste ledernivåer i forretningslivet.

Kursinnhold:
For alvor begynte belønningsmodeller å ta mer moderne former, og ble aktualisert for den jevne medarbeider, med Henry Ford og samlebåndsproduksjonens tidsalder. Hvilke ulike belønningsmodeller bør du kjenne til og vurdere i de enkelte sammenhenger og hvordan vurdere incentiver og program / løsninger opp mot de resultater man ønsker å appellere til at oppnås? Skal vi ha individuelle, team / avdelingsbaserte løsninger, felles bedriftsbonus eller kombi-modeller?

Flere og flere undersøkelser understøtter videre at eierskap i egen bedrift kan ha betydelig effekt på trivsel, innsats og engasjement for og fra dine medarbeidere. Dette er derav hovedtema for dette kurset: aksjer, opsjoner, tegningsretter og eierskapsmodeller som motivasjonsfaktor. Mange virksomheter har ulike ordninger og spesialprogram for nøkkelmedarbeidere, ledende ansatte og styremedlemmer.

Aksjebasert avlønning omfatter ulike former for ordninger og transaksjoner med oppgjør, bonus eller fordeler i form av aksjer eller opsjoner på fremtidige aksjer. Opsjonene eller tegningsretter kan gi ansatte en mulighet og en rett, men ikke noen plikt, til å tiltre / kjøpe eller tegne aksjer til en på forhånd fastsatt pris eller rabattert kurs. Regnskapsmessig behandles mange slike ordninger som økonomiske fordeler som fordel vunnet ved arbeid, fordelen (underkurs / rabatt) skal beskattes og bokføres som kostnad i regnskapet mm.

For "oppstartsselskaper", fra 2022 definert hele 10 år tilbake i tid, finnes derimot veldig gunstige løsninger for ansatt eierskap, faktisk blant Europas beste løsninger, her i lille Norge. I dette kurset skal vi se på ulike belønningsmodeller i form av aksjeprogram, opsjonsordninger og tegningsretter samt tilliggende områder. Tema som berøres er modeller, innregning, måling, skattlegging, fordelsbetraktningen, arbeidsgiveravgift, endring eller kansellering av ordninger og opsjoner i konsernforhold.

Agenda:
• Belønningsmodeller og incentivprogrammer i forretningslivet generelt
• Resultatbaserte modeller på individ - team - avdeling eller selskapsnivå
• Bonus og provisjonsmodeller - erfaringer og "pluss og minus"
• Hva er opsjoner og aksjeprogram i utgangspunktet
• Hvorfor benytte opsjons- og aksjeprogram
• Alternative modeller, systemer og program
• Praktiske eksempler fra ulike bedrifter
• A, B, C aksjer / ulike aksjeklasser og mulige modeller i den sammenheng
• Vedtekter, selskapsavtaler og aksjonæravtaler og viktige sammenhenger opp mot opsjons- og aksjeprogrammer
• Innregning og beregning i forbindelse med opsjoner
• Måling og resultatavhengige prinsipper med utløsende virkning
• Endring, kansellering
• Regnskapsmessig behandling av opsjoner og aksjeprogram
• Skattemessige forhold for rettighetshaver og / eller mottaker

Link til kurset:
Kl 11:00 dagen før kursdato mottar du link til kurset som leveres via teams - alternativt - via zoom. Dersom du mot formodning ikke har mottatt kurslinken pr epost 1 time før kursstart - bør du sjekke ut din spamboks - alternativt kontakte oss på: post(at)styreforeningen.no / Telefon: 22 99 77 00 for å få link tilsendt på nytt.

Avslutningsvis i kurset:
Bilder av eventuelle «whiteboard» gjennomganger, eventuelt materiell du skal motta etter vår gjennomgang (fasiter til oppgaver avhengig av kurstype), samt andre hjelpemidler mm som man gjennom kurset tar i bruk, lastes opp i Dropbox- eller OneDrive mappen for kurset på slutten av kursdagen.

Målgruppe for kurset:
Eiere, gründere, daglig leder, styreleder, styremedlem, ansatte eller andre som er interessert i å lære mer om opsjoner og aksjeprogram i arbeidsforhold.

Kursmateriell:
Link til Dropbox eller OneDrive mappe med kursmateriell og hjelpefiler: Alle våre kurs har inkludert en egen filmappe med materiell, faglig stoff og dokumentmaler vi bruker på kurset og som er grunnlag for utvidet frivillig selvstudium etter kurset. Det er ikke noe materiell du trenger å sette deg inn i før kurset starter. Link til kursets filmappe mottar du sammen med kurslinken.