Behovene til personer med autisme og ADHD - nettkurs



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: kl 18:00 - 21:00
Varighet: 3 timer
Pris: 1.500

Vi tilbyr nettkurs om hva som må til for å skape stabilitet og trygghet - hva må til for å øke sannsynligheten for å vurdere hensiktsmessig tiltak for å bedre livskvalitet, og hverdagen hos personer med disse utfordringene og deres omgivelser i disse koronatider.

Innhold:
Kurset tar utgangspunkt i ADHD og "høytfungerende autisme", som også inkluderer Asperger syndrom. Andre diagnoser som vil bli omtalt er: Barneautisme, atypisk autisme og uspesifisert gjennomgripende utviklingsforstyrrelser.
• Hva innebærer det å ha disse diagnosene
• Hvilke utfordringer gir dette for dem selv og nettverket og spesielt ved denne unntakstilstand samfunnet for tiden befinner seg i.
• Hvordan øke forståelsen for målgruppen med denne sårbarheten

Kurset vil gi økt praktisk kompetanse og forståelsen for hva disse utfordringene innebærer.

Foreleser: Terje Wårheim

Terje Wårheim har lang erfaring fra Spesialisthelsetjenesten i arbeid med læringsmiljø og tilretteleggingstiltak knyttet til barn, ungdom og voksne. Han er barnevernspedagog, med mastergrad i Tverrprofesjonelt samarbeid i helse- og sosialsektoren. Han har studert og underviser innen veiledningspedagogikk og brukermedvirkning i veiledning og i sexologi, ART; Aggression Replacement Training og om trening av sosial kompetanse, forebygging og håndtering av utfordrende atferd hos barn og unge, kommunikasjons- og relasjonskompetanse, målrettet miljøarbeid og ulike opplæringsteknikker. Wårheim har også samarbeidet med Nord Universitet, Universitetet i Stavanger og Læringspsykologistudiet i Oslo. Han er en hyppig benyttet og meget erfaren formidler, med solid faglig og praktisk kompetanse.

Målgruppe for kurset:
Alle som arbeider med eller har kontakt med personer med autisme og ADHD. Brukerne / elevene / pasientene kan være barn, ungdom, voksne og eldre - i skole, på arbeidssteder, på dagsenter, i barnevern, på helsestasjon og i boliger for funksjonshemmede.