Barna som utfordrer oss



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: AOF Telemark og Vestfold
          Telemark, Skien
Kursadresse: Bølevegen 152, 3713 Skien (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 timer
Pris: 1.290

Vi tilbyr kurs om BHG, SFO/AKS, 1 - 7 klasse: Barna som utfordrer oss. Kurset handler om barna som utfordrer oss med sin væremåte. De som strever med temperament, følelser og reaksjoner, og som ofte kommer i konflikt med sine omgivelser.

Innhold:
Det handler like mye om de stille barna, de innagerende, som ofte sliter med konsentrasjon, oppmerksomhet og utholdenhet. "Vi har prøvd alt”, sier vi ofte om disse barna, men har vi det? Disse barna er spesielt utsatt og spesielt sårbare ettersom de ofte påkaller vår irritasjon og vår kritikk, mens de mer enn andre trenger vår innsikt og forståelse.

Agenda:
• Hvordan kan vi hjelpe barn til økt selvinnsikt, selvforståelse og selvrespekt
• Hvordan kan vi hjelpe barn til å tenke, reflektere og undre seg over det som skjer i samhandling med andre
• Hvordan kan vi ta barnet med på å utvikle ideer og forslag til løsninger på det som oppleves vanskelig for dem
• Hvordan stiller vi gode spørsmål som hjelper barn videre, og unngår spørsmål som stopper dem
• Hvordan kan vi bli bedre til å snakke med barn og ikke bare til dem
• Hvordan se hele barnet - med samtalen som utgangspunkt

Kursholder: Emilie Kinge

Emilie Kinge er barnehagelærer med embetseksamen i spesialpedagogikk. Hun har mange års erfaring fra arbeid i barnehage, men sin lengste praksis har hun fra arbeid i pedagogisk-psykologisk tjeneste, med spesiell vekt på barn med sosiale og emosjonelle vansker. Emilie har skrevet flere bøker: Empati i møte med barn med spesielle behov, Barnesamtaler, Det anerkjennende samvær og samtalens betydning for barn med samspillsvansker, Hvor er hjelpen når det trengs? Om foreldresamarbeid, Om relasjonskompetanse,

Tverretatlig samarbeid omkring barn - en kilde til styrke og håp? Empati - nærvær eller metode? Utfordrende atferd i barnehagen. Emilie Kinge er en varm og nær formidler og en erfaren kursholder i alle tema fra bøkene. Hun har også lang erfaring i å veilede personale og foreldre i barnehage og skole, både individuelt og i gruppe. Hennes kompetanse favner barn og unge fra 0 - 18 år.

Målgruppe for kurset:
Alle som jobber i barnehage, SFO/AKS og lærere på 1 - 7 trinn

Opptakskrav:
• Ingen krav til forkunnskaper