Barn med stort læringspotensial - fordypningskursKursarrangør: Fabulinus AS
Sted: Marie Plathes hus
          Akershus, Bærum / Sandvika
Kursadresse: Dønskiveien 50, 1346 Gjettum (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid:
Lørdag 27. oktober kl. 11 - 14
Søndag 4. november kl. 11 - 14
Lørdag 10. november kl. 11 – 14
Varighet: 3 dager
Pris: 2400

Vet du hvilke rettigheter ditt barn har i skolen? Hva kan dere som foresatte kreve? Hva er tilpasset opplæring, og hvilke opplæringstiltak finnes? Vi ser på lov- og regelverket om deres barns rettigheter, tilpasset opplæring i og utenfor skolen, og bygger nettverk for gjensidig støtte.

Barn med stort læringspotensial kan oppleve at skolen ser på dem som en salderingspost fordi de "klarer seg selv", men når de får problemer med understimulering, kjedsomhet og frustrasjon så settes tiltak inn på å håndtere "problematferd".

Barnekonvensjonens artikkel 29 sier at "States Parties agree that the education of the child shall be directed to the development of the child´s personality, talents and mental and physical abilities to their fullest potential:" men hva betyr egentlig det? Hvordan gjenspeiles dette i loven og ikke minst tolkningen av loven? Hvordan ivaretas elever med stort læringspotensial sine rettigheter etter denne artikkelen? Vi ser på lover og paragrafer, forskrifter, rundskriv, utredninger og konvensjoner for å gjøre de foresatte til sine barns beste advokater.

Det er rett og plikt til opplæring i Norge. Opplæringsloven sier at "Opplæringa skal tilpassast evnene og føresetnadene hjå den enkelte eleven", men ekspertene sier at dette ikke i stor grad ikke har skjedd på 40 år. Hva kan skolen gjøre innenfor sitt mandat og sin økonomi? Hva kan gjøres i hjemmet, og hvilke alternativer finnes når skolen er et nummer eller tre for trang? Vi ser på ulike former for tilpasset opplæring, ulike skoletyper i Norge og utlandet, og alternative opplæringsformer til tradisjonell skole.

Har du et barn som ikke er som de andre? Tenker du at du er alene om å ha et slikt barn, eller at du ikke forstår situasjonen og hva du kan gjøre? Du er ikke alene, det er omlag 60.000 barn og unge med stort læringspotensial i grunnskolen i Norge, og 12.000 med ekstraordinært læringspotensial. I tillegg kommer barnehagebarn og videregåendeelever. Vårt mål er å koble foreldre sammen så de kan dele erfaringer, løsninger, bekymringer og gleder. Vi jobber med nettverksbygging under kurset og følger dere opp i en egen workshop i etterkant.

Fordypningsmodulen går over tre dager og setter fokus på hvilke rettigheter og muligheter dere har innenfor lov- og regelverk, foreldrestøtte, skole og opplæringsmuligheter. Denne veiledningsmodulen omfatter også bygging av foreldrenettverk og følges opp av en samling vi avtaler i fellesskap på siste kursdag.

Kurset går over tre dager á tre timer, og inkluderer kaffe og te, og en enkel lunsj hver dag.

Målgruppe for kurset

Foreldre og foresatte til barn og unge i barnehage og grunnskole som har kjennskap til hva stort og ekstraordinært læringspotensial er, hva som kjennetegner denne gruppen barn og unge, og hvilke utfordringer disse møter i barnehage og skole. Det er en fordel å ha deltatt på introduksjonskurset.

Vis flere tilsvarende kurs:

Om Kursagenten.no

Kursagenten er Norges største formidlingstjeneste for kurs. Søk blant alle typer kurs for bedrifter og privatpersoner.

Kundeservice

Finner du ikke kurset du er på jakt etter?
Kontakt oss gjerne så kan vi hjelpe deg.

Annonsere kurs?

Vil du ha flere kursdeltakere?
Da er vi her til a hjelpe deg.

Vi du vite mer om hvordan vi kan hjelpe deg og ditt firma?

©Kursagenten AS
Orgnr 984 246 595 MVA
Fekjan 13, 1394 Nesbru
Tlf: 417 65 300

Vi tar ikke ansvar for innhold som tilhører våre medlemmer. Dette gjelder kursoppføringer, artikler og eksterne lenker.