Bærekraftig utvikling



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Kurslokalet Hesten
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Kristian Augusts gate 6, 0164 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 6 timer
Pris: 2.190

Vi tilbyr kurs i bærekraftig utvikling. Vi har vært vitner til fantastiske framskritt de siste tiårene. Fattigdommen i verden har blitt halvert. Dette gir håp og viser at det nytter å arbeide for en bedre verden. Samtidig står både mennesker og miljø overfor svært alvorlige trusler.

Innhold:
Klimaendringer og ødeleggelse av naturen vi er avhengige av skjer svært raskt. Dette truer tilgangen til mat og vann - ja, hele vårt livsgrunnlag. I Norge og andre land klimastreiker engasjert skoleungdom som vil ha en trygg, bærekraftig framtid. For å stanse klimaendringene og ta vare på miljøet må vi omstille oss, bevare regnskogen, kutte utslipp av klimagasser raskt og komme ned til null utslipp på få tiår.

Lar det seg gjøre? Bærekraftig utvikling innebærer å imøtekomme dagens behov, uten å forringe mulighetene for kommende generasjoner til å få dekket sine. Hvor står dette arbeidet i dag? Hvor godt er arven etter Brundtlandkommisjonen forvaltet? Hva kan gjøres av myndigheter - og av oss?

Agenda:
• Hva er bærekraftig utvikling
• Arven fra Brundtlandkommisjonen
• Hva gjøres internasjonalt? FN-avtaler om klima, biomangfold og bærekraftsmålene
• Verdens lunger: Hvordan og hvorfor redde regnskogen
• Hva kan du gjøre
• Ressurser for lærere

Kursholder: Borghild Tønnessen-Krokan

Borghild er ansatt som seniorrådgiver i Regnskogfondet. Hun jobbet tidligere som daglig leder i Forum for utvikling og miljø. Borghild har mer enn 20 års erfaring fra sektorer som akademia, sivilsamfunn og journalistikk, med fokus på bærekraftig utvikling og menneskerettigheter. Hun innehar to mastergrader: En i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, og en i media og kommunikasjon fra London School of Academics and Political Science (LSE).

Vis flere tilsvarende kurs: