Bandkurs for unge voksne og studenter (over 15 år)



Kursarrangør: AKKS
Sted: USF Verftet, 2 etasje
          Hordaland, Bergen
Kursadresse: Georgernes Verft 12, 5011 Bergen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Tirsdager kl 19:30 - 21:00
Varighet: 6 uker
Pris: fra 2.200

Vi tilbyr bandkurs for unge voksne og studenter. I løpet av kursets uker velger dere ut to til tre låter som dere jobber med under kurset, enten coverlåter eller de kan lage sine egne låter. Med dere på veien har dere en instruktør med bred erfaring fra musikklivet.

Innhold:
Instruktøren vil veilede bandene i låtmateriale, samspill og kommunikasjon. Det forventes egenøving mellom kursdagene. Etter endt kurs spiller vi konsert for venner og kjente hvor man får vist fram det man har lært. I forkant av konserten har vi lydprøve. Våre bandkurs er svært sosiale kurs med fokus på samspill, musikkforståelse og spilleglede. Her får man masse god musikalsk trening!

Våre kurs har fokus på mestringsfølelse og spilleglede, og undervisningen foregår i et trygge rammer, i band på opptil seks deltakere. Store deler av kursene vil bli lagt opp etter nivået på deltakerne. I løpet av kurset vil det være fokus på samspill og kommunikasjon som er grunnelementene for å få et band til å fungere godt. Det er derfor viktig at alle deltakere også er innstilt på samarbeid for å få et godt bandmiljø.

På bandkurset er de andre i bandet avhengig av deg og ditt instrument, det er derfor viktig at du kommer på kursdagene, eventuelle ekstra øvinger dere setter opp og selvsagt er med å spille på AKKS-konserten. På konserten kan du invitere venner og kjente til å komme og se på. I forkant av konserten blir det både lydprøver og selvsagt “henging" backstage.

Kursopplegget:
Kursdag 1:
• Vi blir kjent med hverandre og øvingslokalet + kommunikasjon i band. Alle har med seg 2 låter de digger og kunne tenkt seg å spille. Gruppen velger en låt de øver på til neste kursdag.

Kursdag 2:
• Bandøving - Vi starter spille låter! Bandet lander på de 2 - 3 låtene de vil spille på konserten. Vi snakker om låtskriving.

Kursdag 3:
• Samspill - hvordan spille sammen + bandøving

Kursdag 4:
• Bandøving

Kursdag 5:
• Bandidentitet og forberedelser til konsert: Vi velger bandnavn, skriver presentasjon av bandet, lager raider og snakker om sceneformidling!

Kursdag 6:
• Siste øving før konsert

Praktisk om kurset:
• Ta med ditt instrument: gitar, trommestikker, bass eller annet. Forsterkere, mikrofoner, piano og trommesett er på lokalet.
• Mangler du gitar eller bass har AKKS Bergen noen til leie.
• På hvert kurs har vi plass til 1 trommis, 2 vokalister, 2 gitarister, 1 bassist eller 1 pianist. Bandene vil bli satt sammen automatisk ved påmelding. Dette gjør at enkelte plasser f.eks. trommeslager plassen kan fort bli fullt.
• I tillegg til hver kursdag oppfordrer vi bandet til å øve ekstra i lokalet uten instruktør, dag og tid avtales internt i bandet.
• Kurset går over 6 ganger med 1,5 time undervisning (inkl. pause) hver kursdag.
• Undervisningen foregår i grupper på inntil 6 deltakere.
• Inkludert i kursprisen er et kompendium med praktisk info om å spille i band og hvordan komme i gang med låtskriving.
• Kurset holdes på USF Verftet, Rom A, 2 etasje.

Priser bandkurs for ungdom vår 2024:
kr. 2 250 Kursavgift for alle under 26 år / student inkl. medlemskap i AKKS 2024
kr. 2 200 Kursavgift for alle under 26 år / student AKKS-medlem 2024
2 550 kr. Kursavgift for 26 år eller eldre inkl. medlemskap i AKKS 2024
2 500 kr. Kursavgift for 26 år eller eldre AKKS-medlem 2024
kr. 4 000 Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap

Målgruppe for kurset:
Bandkurs for unge voksne og studenter. AKKS sitt bandkurs er kurset for deg som ønsker å møte andre musikere, vil bli bedre på ditt instrument i samspill med andre og ønsker spille i band.

Forkunnskaper:
• Nedre aldersgrense 15 år

Forkunnskaper:
• Våre bandkurs er for både nybegynnere og viderekomne. Den eneste forutsetningen er at du kan spille instrumentet ditt. Så om du kommer rett fra instrumentkurs eller har lært deg instrumentet ditt på egenhånd, er vårt bandkurs noe for deg. Instruktøren på kurset vil hjelpe med tilpassing av låtmateriale til ditt nivå.

Gratisplasser tilgjengelig:
Vi har et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte seg av tilbudet velger en dette i påmeldingsskjemaet. Har en Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

AKKS-kurs for oss med funksjonsnedsettelser:
Har du behov for å ha med assistent eller ledsager på kurs, opplys om dette i påmeldingsskjemaet så kan vi tilrettelegge for dette. Om ledsager / assistent skal delta på kurset må de sende inn egen påmelding for dette. Våre kurslokaler er dessverre ikke tilpasset rullestolbrukere. Ta gjerne kontakt så kan vi se på hvordan vi kan tilrettelegge for at du kan delta.

Vis flere tilsvarende kurs: