Balanse og værekraft



Kursarrangør: i balanse Elin Snaprud
Sted: Buskerud, Kongsberg
Buskerud
Kursadresse: Storgata 13, 3611 Kongsberg (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Varighet: 4 uker
Pris: 2450

Kurset handler om å finne økt indre ro og balanse i hverdagen gjennom 4 kurskvelder. Kurset settes opp på Kongsberg vinteren 2024 ved henvendelser.

Lær om mekanismer som styrer atferd og finn ut hvordan du kan ta økt grep i eget liv for å styrke nøkkelfaktorer som skaper balanse.

Vi benytter mindfulness, dybdeavspenning, nevromotorisk trening, enkel forelesning og refleksjon.

Bli med på 4 treningsstunder på 2,5 timer hver gang hvor du både er med på og lærer mange nyttige verktøy som du kan benytte på egenhånd.

Om arbeidsformene:

Enkel forelesning:
Vi tar for oss mekanismer som styrer atferd og hvordan vi kan få det ennå bedre i hverdagen. Aktuelle tema som omhandler forskjellige balanser tas opp og vi utforsker disse. For eksempel balansen mellom hurtig og sakte, ja og nei, jeg og du, indre og ytre, m.fl.

Mindfulness:
Gjennom mindfulness og meditative øvelser setter vi fokus på å bli mer oppmerksomme på kropp, tanker, følelser og impulser. Nettopp gjennom å bli flinkere til å legge merke til hva som skjer inne i oss er det lettere å finne gode måter å forholde seg til det man blir bevisst. Vi trener på å observere uten å dømme og å oppleve en økt indre ro og værekraft.

Dybdeavspenning:
I dybdeavspenningen lærer du kroppen å slappe ordentlig av. Kroppen har lett for å holde på spenninger selv om det ikke er noen farer i øyeblikket, og gjennom fokus på kroppens deler kan stress slippe taket, det oppleves godt, avslappende og virker forebyggende mot stress, spenninger og sykdom.

Nevromotorisk trening:
Gjennom langsomme bevegelser i nevromotorisk trening senker vi tempoet helt ned og systemisk hjerneforskning bekrefter at bevegelsene virker positivt inn på både hjerne og kropp.

Kursholder: Coach og naturterapeut Elin Snaprud

Elin Snaprud tilbyr retreats, kurs, coaching, naturterapi og konsulentopplegg. Hun har spesialisert seg på endringsprosesser og virkemidlene som skaper balanse i kropp, sjel og sinn med erfaring i over 20 år.

Les mer om kurset her: http://www.retreatreiser.com/kurs.html
_

Målgruppe
Kurset passer for alle og det er ingenting du trenger å prestere på kurset.

Forkunnskaper:
• Det trengs ingen forkunnskaper og kurset tilpasses gruppen


Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
Jeg har fått mer kunnskap om hva som skaper balanse / ublanse i livet. Elin er faglig dyktig, rolig og trygg. Godt å få tid til å trene på dette. Viktig å lære seg.
- Therese Børke

Spennende kurs. Gir en dypere forståelse av meg selv og kroppen, og også med hensyn til kommunikasjon med de vi har omkring oss.
- Britt Inderberg

Jeg har nytte av rolige bevegelser for å "lande litt" i hverdagens mas og indre stress. Enkle øvelser med stor effekt for bedre kontakt med meg selv.
- Tone Stenbek

Det var veldig fint å lære mer om forskjellige avslapningsmetoder. Veldig enkelt å bruke det hjemme. Tusen takk for fint kurs.
- Melanie Van Mourik