Krok- og bakløfterkurs lovpålagt



Kursarrangør: Volmax AS
Sted: Østfold, Rygge
Østfold
Kursadresse: Flyplassveien 38, 1580 Rygge (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: 1.950

Vi tilbyr lovpålagt kurs for krok- og bakløfter. Innholdet i kurset vil gi sjåføren økt kompetanse og innblikk i lover og regler rundt bruk av utstyret. Det vil også være fokus på riktig vedlikehold og sikker bruk. Ta kontakt! Vi setter opp kurs på sted og tid etter avtale med deg.

Forskrift:
Forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, forskrift nr. 1357 (Best. Nr 703) §10 - 2. Forskriften sier at: Den som skal bruke arbeidsutstyr som nevnt i §10 - 1 og 10 - 3, skal ha praktisk og teoretisk opplæring som gir kunnskaper om oppbygging, betjening, bruksegenskaper og bruksområde, samt vedlikehold og kontroll.

Dine krav:
Det er krav om at opplæringen skal dokumenteres i bedriften. Sjåføren må ha med seg sitt kursbevis da dette må kunne forevises ved en kontroll ute på jobb. Bedriften må lagre opplysninger om at de som bruker utstyret har fått nødvendig opplæring. Denne dokumentasjonen skal være tilgjengelig for bedriftens verneombud.

Arbeidstilsynet var allerede i mai 2013, (etter at forskriften trådde i kraft 01.01.2013), ute med brev til lastebilnæringen, der de informerte om at de ville intensivere kontrollene av om forskriftens punkter vedrørende opplæring og vedlikehold ble etterlevet. De kan bl.a. henvende seg til sjåfører som er ute på jobb og forlange å få se deres kompetansebevis / kursbevis.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker kurs på krokbil, bakløfter eller begge deler.
Ta kontakt! Vi setter opp kurs på sted og tid etter avtale med deg.

Vis flere tilsvarende kurs: