Baking med gamle kornsortar



Sted: Raulandsakademiet
          Telemark, Vinje
Kursadresse: 3864 Rauland
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid:
Torsdag, kl 19:00 - 21:00
Fredag, kl 08:30 - 16:00
Laurdag, kl 08:30 - 16:00
Sundag, kl 08:30 - 15:00
Varighet: 4 dager
Pris: 4.000
Neste kurs: 24.10.2019 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr kurs i baking med gamle kornsortar. På dette kurset vil jeg vise hvordan du kan bake med de gamle kornsortene, som bland annet enkorn, emmer, spelt og landhvete. Vil vil også bake med bygg, rug og havre. Her vil jeg vise hvordan du enkelt kan bake næringsrike, saftige brød.

Jeg vil dele mine erfaringer vedr langtidsheving, og bruk av forskjellige teknikker for å lykkes med baksten. Vi går gjennom bakemetoder med bruk av gjær, surdeig, bakepulver og natron. Vi vil bake både brød, scones, sodabrød og søtbakst. Det blir fellesundervisning og indiviuell opplæring.

Vi gjer merksam på:
• Gjennom Studieforbundet kultur og tradisjon er dette kurset dekka av Kopinoravtalen, som tillet kopiering frå bøker og trykksaker til undervisningsføremål.
• Vi reknar med at deltakar følgjer sikkerhetsinstruksar frå kursarrangør og kurslærar.
• Kursdeltakar er ikkje dekka av forsikring frå arrangør.

Lærar: Siv Svolsbru

Målgruppe for kurset

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper

Kursmateriell

Ta med forkle, gode sko, hodeplagg, skrivesaker, tøyposer eller kopphandkle til å oppbevare baksten.

Vis flere tilsvarende kurs: