Bachelor i Sport Management



Kursarrangør: Norges Idrettshøyskole
Sted: Norges Idrettshøgskole, Sognsvann
          Oslo, Kringsjå
Kursadresse: Sognsveien 220, 0863 Oslo (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning (180 studiepoeng)
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 år
Pris: 930 pr semester

Vi tilbyr bachelor i Sport Management. Gjennom studiet tilegner studentene seg kunnskap som gir forutsetning for ledelse og arbeid i idrettsorganisasjoner og i frivillig, offentlig eller kommersiell sektor.

Innhold:
Første året gir bred innføring i idrettsfaget, med praktisk og teoretisk kunnskap om ulike idretter og idrettens samfunnsmessige betydning. Flere av fagene på førsteåret er felles på tvers av bachelorprogrammene (30 studiepoeng). De resterende fagene er programspesifikke. Programmet har en blanding av lærerstyrt undervisning og selvstudium. Det legges opp til aktiv deltagelse i seminarer, samt selvstendig arbeid individuelt og i grupper.

Du lærer blant annet:
• Å lede og arbeide i idrettsorganisasjoner, frivillig, offentlig eller kommersiell sektor
• Økonomi, juss, forvaltning / saksbehandling og markedsføring anvendt på idrett
• Å forberede søknader om penge- og sponsorstøtte
• Lage kortsiktige og langsiktige strategiske planer
• Å sette opp budsjett, og drive økonomistyring

Praksis:
Studenter gjennomfører praksisperioder, der de anvender teoretisk kunnskap i private og offentlige organisasjoner som jobber med idrett og kultur. I tillegg vil det være mulighet for utvidet praksis der studentene jobber med prosjektarbeid innen idrettsorganisasjoner og / eller arrangementer over et helt semester. I forbindelse med studieemnet ledelse har studentene også ansvar for å arrangere den årlige Arbeidslivsdagen på NIH. Her kan du se listen med praksisplasser for 2017.

Målgruppe for kurset:
Utdanningen passer for deg som er interessert i idrett på et administrativt og / eller samfunnsvitenskapelig nivå. Studieprogrammet gir deg mulighet til å jobbe med blant annet idrettsarrangement, idrett og media og inkludering av minoriteter.

Opptakskrav:
• Generell studiekompetanse eller realkompetanse

Politiattest:
Dette er en utdanning hvor det kreves politiattest for å delta i praksisopplæringen. Søkere som får tilbud om studieplass, må legge fram politiattest ved studiestart.

Tuberkulosetesting:
Studenter ved denne utdanningen plikter å gjennomgå undersøking for tuberkulose, og levere egenerklæringsskjema for tuberkulosetesting ved studiestart. Mer info finner du på NIH sine sider under medisinsk testing.

MRSA:
Studenter ved denne utdanningen plikter å gjennomgå undersøking for meticillinresistente gule stafylokokker, og levere egenerklæringsskjema for MRSA ved studiestart. Mer info finner du på NIH sine sider under medisinsk testing.

Utveksling:
Studiet legger til rette for utveksling i femte semester hos en partnerinstitusjon. NIH har utvekslingsavtale med flere institusjoner, deriblant University of Ottawa i Canada, German Sport University i Tyskland, Bournemouth University i Storbritannia og University of Canberra i Australia.

Vis flere tilsvarende kurs: