Bachelor i Film og TVKursarrangør: Høyskolen Kristiania
Sted: Oslo, Sentrum
Oslo
Kursadresse: Kirkegata 24, 0153 Oslo (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning (180 studiepoeng)
Undervisningstid: Oppstart august - søknadsfrist 15. april
Varighet: 3 år
Pris: 50.600 pr semester

Vi tilbyr bachelor i Film og TV. Bachelorprogrammet i film og TV er en bransjenær utdanning innenfor film- og TV-produksjon og digitale kanaler. Som student gis du rom til å finne din egen stemme og utvikle din individuelle kompetanse.

Innhold:
Du jobber med reelle prosjekter både med medstudenter og bransjeaktører og vil få kompetanse tilpasset et medielandskap i stadig endring. Vi benytter også samme utstyr og verktøy som bransjen. Vi begynner med å legge en felles bred plattform på førsteåret. Du lærer språket, historien, arbeidsmetodene og utstyret, og du gjennomgår en rekke ulike sjangre, som f.eks. reklamefilm, dokumentar, TV-underholdning og fiksjonsfilm.

Fra andre studieår spesialiserer du deg enten i en av fagfunksjonene regi, producer, klipp og foto, eller som film og TV-kreatør. Spesialiseringene i regi, producer, klipp og foto danner et eget forløp, og film- og TV-kreatør et annet. Dette er en praktisk profesjonsrettet utdanning for film, TV og nye medier, med vekt på teamarbeid, kreativitet og innovasjon. Programmet gir mulighet for høy grad av spesialisering i yrke, sjanger og plattform. Bransjen etterspør både generell og spesialisert kompetanse.

Praksis:
I utdanningens femte semester skal du ut i praksis. I praksisperioden jobber du med konkrete prosjekter og oppdragsgivere. Faget gir deg praktisk erfaring med film- og mediebransjen og mulighet til å opparbeide et kontaktnett innenfor ulike bransjer. Tidligere har studenter hatt praksis i blant annet NRK, Rubicon, Monster, Feelgood, Nordisk Film, Paradox, Redbull, Motion Blur, Maipo og Strix.

Målgruppe for kurset

Alle som ønsker bachelor i Film og TV

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:
• Generell studiekompetanse
• Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag / svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
• Realkompetanse