Bachelor i film og tv



Kursarrangør: Høyskolen Kristiania
Sted: Oslo, Sentrum
Oslo
Kursadresse: Kirkegata 24, 0153 Oslo (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning (180 studiepoeng)
Undervisningstid: Oppstart høst - søknadsfrist 20. april
Varighet: 3 år
Pris: 55.400 pr semester

Vi tilbyr bachelor i film og tv. Ønsker du å jobbe med produksjon av film, tv, reklame og oppdragsfilm? Dette studiet er en profesjonsrettet utdanning innenfor film-, tv-produksjon og digitale kanaler som byr på mange og store muligheter.

Innhold:
Du vil jobbe med reelle prosjekter med både medstudenter og bransjen. Du vil få den riktige kompetansen, tilpasset et medielandskap i stadig endring. Vi benytter også samme utstyr og verktøy som bransjen. Vi legger også vekt på at du skal finne din egen stemme og utvikle din individuelle kompetanse i løpet av studietiden hos oss. Utdanningen vektlegger teamarbeid, kreativitet og innovasjon. Bachelor i film og tv gir mulighet for høy grad av spesialisering i yrket, sjanger og plattform, og gjør deg til en ettertraktet kandidat i bransjen.

Utdanningen begynner med å legge en felles bred plattform på førsteåret. Du lærer språket, historien, arbeidsmetodene og utstyret, og du gjennomgår en rekke ulike sjangre, som for eksempel reklamefilm, dokumentar, tv-underholdning og fiksjonsfilm. Fra andre studieår spesialiserer du deg i en av fagfunksjonene: Regi, klipper, foto, produsent eller film og tv-kreatør.

Vi vil i tillegg gå i dybden på temaer som:
• Audiovisuell fortelling
• Produksjonsteknikk
• Fortellingsanalyse
• Film- og tv-historie
• Entreprenørskap og bransjeforståelse

Studenten har også tilgang til profesjonelt utstyr og spesialrom. Ressursene brukes i undervisning, men kan også benyttes i egne arbeid som ikke er kommersielle. Slik kan du trene deg opp med spennende egenprosjekter i løpet av studietiden! Du vil også få muligheten til å ta praksis i 5. semester. Tidligere har studenter hatt praksis i blant annet: NRK, Rubicon, Monster, Feelgood, Nordisk Film, Paradox, Redbull, Motion Blur, Maipo og Strix.

Utveksling til utlandet:
På dette studiet har du muligheten til å søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet:

Danmark:
• Via University College

Finland:
• Tampere University of Applied Sciences

Storbritannia:
• Southampton Solent
• Kingston University
• Falmouth University

Tsjekkia:
• FAMU, Film and TV School of Academy of Performing Arts in Prague

Praksis:
I utdanningens femte semester skal du ut i praksis. I praksisperioden jobber du med konkrete prosjekter og oppdragsgivere. Faget gir deg praktisk erfaring med film- og mediebransjen, og mulighet til å opparbeide et kontaktnett innenfor ulike bransjer. Tidligere har studenter hatt praksis i blant annet: NRK, Rubicon, Monster, Feelgood, Nordisk Film, Paradox, Redbull, Motion Blur, Maipo og Strix.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker bachelor i film og tv

Opptakskrav:
For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:
• Generell studiekompetanse
• Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag / svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
• Realkompetanse

Generell studiekompetanse er det normale kravet for opptak, men ved dette programmet kan unntak gis for søkere som tilfredsstiller spesielle faglige krav. Det vil i dette tilfellet være opptaksprøven din som er opptaksgrunnlaget.

Kursmateriell:
Du trenger ikke å kjøpe eget foto/videoutstyr til studiet og det blir gitt opplæring i bruk av skolens filmutstyr etter skolestart. Du må ha egen laptop. Det er valgfritt om du bruker PC eller Mac (se anbefalte spesifikasjoner). Du bør ha en ekstern harddisk til backup, lagring av egne filer og til å flytte videofiler mellom datamaskiner. Husk at videofiler tar mye plass så velg en harddisk med minst 2TB lagring.

Mye av arbeidet vil foregå i fellesarealer så vi anbefaler at du kjøper hodetelefoner som er behagelig å bruke over lang tid. En god mus med minst 3 knapper gjør også arbeidet lettere i en del tilfeller. Du trenger ikke å kjøpe skriveverktøy som Microsoft Word fordi du som student vil få tilgang til hele Microsoft Office 365 pakken ved skolestart.

Lånekassen:
Studiet kvalifiserer for støtte hos Lånekassen