Babysvømming 0-2 år nivå 1



Kursarrangør: Aquabg.no
Sted: Aust-Agder, Arendal
Aust-Agder
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Torsdager kl 09:00 eller kl 10:10
Varighet: 8 timer
Pris: 1.950

Babysvømming er en vannaktivitet for barn i alderen 0-2 år der en voksen person deltar aktivt i bassenget. Aktiviteten er en lekeaktivitet som vektlegger den nære kontakten mellom foreldre og det nye familiemedlem samt eventuelle søsken.

Aktiviteten foregår på barnets premisser. Foreldrene har selv ansvaret for sitt barn. Instruktøren gir råd og veiledning. Hovedmålet med å delta på babysvømming er å lære barnet å være trygg over og under vann, samt oppøve selvstendighet i vann, uansett dybde og temperatur.

Når kan man starte med babysvømming?
I prinsippet er det ingenting i veien med å starte direkte etter fødselen. Her vil vannets temperatur være en bestemmende faktor. De fleste som driver med babysvømming i Norge, setter en nedre aldersgrense på 6-8 uker, eller/og 4 kg (gjelder babys alder og vekt). Er temperatur og hygieniske forhold gunstige, trenger man altså ikke å sette noen nedre grense.

2 - 4 måneder kan være en fin alder å starte på. Babyen er aldri for "gammel" eller "ung" til begynne på babysvømming.

Hva lærer babyen?
Samhørighet, sosial trening og motorisk utvikling
Foreldrene får en ny måte å være sammen med barnet sitt. Babyen kan lett bevege seg. Vannet rundt barnets kropp bidrar til at barnet blir oppmerksom på sin egen kropp. Barn opplever vannet med alle sine sanser. De klarer mange bevegelser i vannet som de ennå ikke klarer på land og får derfor muligheten til å utvikle seg motorisk. Babyene får utvikle musklene på en gunstig måte i vannet.

Babysvømmingskurs holdes i dag verden over! Prinsippene er de samme og gleden over samværet og mestring er nok så like uansett nasjonalitet! Babysvømming gir mulighet å overleve ved et fall i vannet...men det tar tid, tålmodighet og utholdenhet skal til for å komme så langt.

På babysvømmingen har vannet vanligvis en temperatur på minst 32 grader. Babyen er vant til høyere temperaturer hjemme i badebalja. Det kan være lurt å gradvis senke temperaturen på badevannet ned mot 32 grader før kurset, slik at overgangen til bassenget blir så liten som mulig. La barnet få noen dråper med vann i ansiktet. Har du dusj hjemme, kan det være lurt å begynne å dusje forsiktig sammen med babyen


Kursmateriell:
Ta med ekstra håndklær og regn med at det kan være vått der man skal sette fra seg babyen inne i garderoben.

I vannet skal babyen ha på seg en liten tettvevet truse uten bleie eller badebleie.

Vis flere tilsvarende kurs: