BHG, SFO - når følelser blir atferd - nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:30 - 19:30
Varighet: 2 timer
Pris: 990

Vi tilbyr nettkurs om BHG, SFO - når følelser blir atferd. Barn har sterke følelser som ofte vises i utfordrende atferd. I hverdagen møter vi mange barn som ikke har det godt med seg selv, som ofte strever i samspill eller havner i konflikter med andre barn og med de voksne.

Innhold:
Årsaken kan være at de er fulle av følelser som preger dem i ord og handling uten at de forstår dette selv. Hvordan kan vi hjelpe barn som er redde, sinte eller lei seg? Hva gjør vi i møte barn som har mye aggresjon, som er triste eller vanskelig å nå fram til? Dette kurset handler om hvordan vi voksne kan bidra til utvikling av barns evne til å regulere egne følelser og atferd, hvordan vi kan hjelpe barn å håndtere fremfor å ta vekk eller avlede det som er vanskelig.

Agenda:
• Gjennomgang av de ulike grunnfølelsene
• Hvordan bli kjent med egne følelser
• Hva skjer med kroppen / hjernen i reaksjon på ulike følelser
• Selvregulering
• Toleransevinduet

Kursholder: Maria Skogly

Maria Skogly er utdannet familieterapeut, spesialpedagog og Marte Meo terapeut. Hun er ansatt ved Østbytunet Senter for Behandling og Fagutvikling. Maria har i mange år jobbet med traumatiserte barn og familier, og har erfaring fra både institusjon, spesialisthelsetjeneste, førstelinjetjeneste, barnehage og skole. Hun er en erfaren kursholder, veileder og terapeut for skoler, barnehager, PPT, privatpersoner og andre.

Målgruppe for kurset:
Alle som jobber i BHG og SFO