Arbeidsvarsling kurs 2



Sted: Finnmark, Alta
Finnmark
Kursadresse: Amtmannsnesveien 101, 9515 Alta (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl 09:00 - 15:30
Varighet: 2 dager
Pris: 4.200
Neste kurs: 30.05.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr kurs i arbeidsvarsling kurs 2. Kurset er obligatorisk for de som skal være ansvarshavende for arbeidsvarsling på veg. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne den teoretiske plattformen som anses nødvendig for å kunne fylle sin rolle som ansvarshavende på en betryggende måte.

Innhold:
For vegarbeiderne utgjør trafikken en fare ved at de kan bli påkjørt og skadet under utførelsen av arbeidet. Disse farene kan reduseres betraktelig ved riktig og god varsling og sikring av arbeidet. For å oppnå disse målsettingene er det viktig at trafikkreguleringer i forbindelse med arbeid på eller ved veg planlegges og utføres nøyaktig. For at trafikantene skal kunne opptre korrekt, skal all varsling og sikring være riktig, tydelig, konsekvent og enhetlig.

Vegholder kan kreve dokumentasjon på at arbeidstakere har nødvendig opplæring. Skiltmyndigheten skal stille krav om tilstrekkelig kompetanse til alle virksomheter som vil på ta seg ansvar for arbeidsvarsling. Virksomheter som ikke kan dokumentere tilstrekkelig kompetanse, skal ikke få tildelt ansvar for arbeidsvarsling, og må i så fall leie inn kompetanse fra annet hold for å kunne gjennomføre arbeider på eller ved veg.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker er ansvarshavende og utarbeider arbeidsvarslings planer

Språkkunnskaper:
• Deltakeren må beherske norsk skriftlig og muntlig