Arbeid m/ språk, flerkulturell kom. i barnehagen- nettstudie



Kursarrangør: MedLearn
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning (60 studiepoeng)
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 24 måneder
Pris: Gratis

Vi tilbyr fagskoleutdanning om arbeid med språk, flerspråklighet og flerkulturell kompetanse i barnehagen. Studiet er lagt opp som et deltidsstudium med styrt progresjon og foregår via nettstudier.

Innhold:
Kunnskap innen Arbeid med språk, flerspråklighet og flerkulturell kompetanse i barnehagen er direkte anvendbart i arbeid i barnehage eller på andre arenaer som jobber med barn med flerkulturell bakgrunn.Studiets målsetting er å utdanne faglig oppdaterte og reflekterte yrkesutøvere som tar initiativ til å planlegge, gjennomføre og evaluere pedagogisk arbeid i barnehagen. Videre vektlegger studiet at kandidaten utvikler en etisk grunnholdning som ivaretar og utvikler anerkjennende, lekne og omsorgsfulle samspill med enkeltbarn og barn i gruppe.

Det forventes også at kandidaten i løpet av studiet utvikler sin relasjonskompetanse i samarbeid med foresatte og eksterne instanser til beste for barnet. Studiet har spesielt fokus på arbeid med språk, flerspråklighet og flerkulturell kompetanse i barnehagen. Fagskoleutdanningen er akkreditert av NOKUT og gir 60 studiepoeng.

Emner:
1) Felles grunnlag for fagskoleutdanningene i oppvekstfag:
Emnet vektlegger historiske og politiske innganger til barnehagens utvikling i det norske velferdssamfunnet. Emnet omhandler barnehagen som pedagogisk virksomhet, profesjonsutøvelse og yrkesetikk. Observasjon og dokumentasjon for reflekterende praksiser og didaktikk er innholdsområder som blir vektlagt i emnet.

2) Den flerkulturelle barnehagen - flerkulturell pedagogikk:
Emnet omhandler perspektiver, begreper og tilnærminger til kulturelt og språklig mangfold i barnehagen. Det rettes fokus mot urfolk, nasjonale og etniske minoriteter, og fenomener som diskriminering og rasisme problematiseres. Morsmål og flerkulturelle barns identitetsdanning blir også vektlagt i emnet.

3) Inkluderende språkfellesskap, lek og samspill i barnehagen:
Emnet omhandler barns språk og identitetsdanning, kartlegging av barns språkferdigheter og hvordan jobbe for å skape inkluderende språkfellesskap i barnehagen. Emnet vil i tillegg vektlegge flerspråklighet som verdi med mål om en holdningsendring for å styrke både den enkelte og Norges muligheter for å lykkes i et globalt arbeidsmarked (NOU 2010:7 Mangfold og mestring).

4) Profesjonskompetanse og samarbeid med minoritetsforeldre:
Emnet omhandler barnehagefaglig profesjonskompetanse og profesjonsutøvelse i arbeid med en kulturelt og språklig mangfoldig barnegruppe. Videre vektlegges samarbeid med minoritetsforeldre og foresatte til beste for barnet.

5) Praksis med prosjektarbeid og fordypningsoppgave:
I dette emnet skal studenten gjennomføre en 10 uker lang praksisperiode med et faglig prosjektarbeid som skal resultere i en fordypningsoppgave. Studenten skal i begynnelsen av praksisperioden utforme 8 personlige læringsmål som skal knyttes opp mot læringsutbyttebeskrivelsene. Arbeidet som studenten utfører i dette emnet skal gjennomgående kunne forankres i rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver (2017).

Finansiering:
Utdanningen er finansiert av Kunnskapsdepartementet og derfor gratis for studentene.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker fagskoleutdanning om arbeid med språk, flerspråklighet og flerkulturell kompetanse i barnehagen.

Formelle opptakskrav:
• Fullført og bestått videregående opplæring innen barne- og ungdomsarbeiderfaget
• Det anbefales med minimum ett års yrkeserfaring
• Søker må være minimum 19 år gammel

Realkompetansevurdering:
• Søker må være minimum 23 år gammel
• Minimum 5 års dokumentert relevant yrkespraksis
• Søker må ved oppstart ha tilegnet seg kompetanse tilsvarende kompetansemålene fra læreplan i barne- og ungdomsarbeiderfaget Vg3 - opplæring i bedrift.

Felleskriterier for opptak:
• Må ha et ansettelsesforhold i barnehagen under hele studiet
• Må levere et anbefalingsbrev fra arbeidsgiver hvor det fremgår at arbeidsplassen legger til rette for at studenten kan avholde praksis på egen arbeidsplass.
• Må fremlegge gyldig politiattest.

Eksamen / sertifisering:
Emne 1 til emne 4 avsluttes med en individuell skriftlig hjemmeeksamen med varighet over 3 døgn. Eksamen avlegges på fastsatte datoer underveis i studieløpet. Emne 5, som inneholder praksis, avsluttes med innlevering av fordypningsoppgave. Alle arbeidskrav må være fullført og godkjent innen eksamen kan avlegges. Du melder deg opp til eksamen via nettskolen. Oppmeldingsfrist er 1 måned før eksamensdato.