Anhukerkurs og signalgiver - nettkurs



Kursarrangør: Kompetansebedriften
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: kl 08:30 - 15:30
Varighet: 1 dag
Pris: 2.300

Vi tilbyr nettundervisning i anhuker og signalgiver. Det vil si at teori anhuker og signalgiver gjennomføres på nett med video konferanse og muligheter for dialog mellom kurs instruktør og deltaker.

Innhold:
Praksis gjøres med begrenset antall deltakere pr praksis del av kurset, med enn til hver tid gjeldende smitteverntiltak. Praksis avtales fortløpende etter fullført teori kurs. Eksamen gjøres på nett elektronisk. Vi ønsker å gi deg som skal arbeide med å stroppe med løfteredskaper mer kunnskap om sikkerhet, daglig kontroll og vedlikehold samt kasseringsregler for ulike løfteredskaper. Etter å ha fullført vårt anhukerkurs og stroppekurs skal du ha en bevisst holdning til farene som kan oppstå og hvordan du kan unngå disse.

Med et stropp og anhukerkurs vil du kunne signalisere til arbeidskolleger på en måte som gjør at sikkerheten på arbeidsplassen opprettholdes. Etter vårt stroppekurs og anhukerkurs vil man få en bevisst holdning til farene som kan oppstå under arbeid med slike redskaper og hvordan du kan unngå disse. Du skal kunne signalisere til dine arbeidskolleger hurtig og på en måte som gjør at sikkerheten på arbeidsplassen opprettholdes på en best mulig måte.

Hensikten med å ta et slik kurs er at personer som jobber med løfteredskap skal tilegne seg kunnskap om bruk, vedlikehold, daglig kontroll og kasseringsregler av ulike løfteredskap. En skal også kunne gi signaler til 6 fører av kran eller annen løfteinnretning slik at uhell og ulykker i forbindelse med løfteoperasjoner unngås. Vi har satt fokus på gruppen med stropp og anhukere, signalgivere og andre som daglig jobber med kran og løft.

Dette lærer du:
• Lover, regler og forskrifter
• HMS - helse, miljø og sikkerhet
• Sakkyndig og daglig kontroll
• Typer og oppbygging av løfteredskap
• Fiberstropper, ståltau, kjettingredskap og andre løftekomponenter
• Kasseringsregler for løfteredskap
• Bruk av løftetabeller
• Vekt, tyngdepunkt og arbeidsvinkel bedømmelse
• Signaler og tegn

Instruktør: Anders Rivin

Anders er utdannet mekanikker og jobbet 10 år som truckmekanikker. Han er i dag daglig leder i kompetansebedriften, men holder fortsatt kurs. Han er spesielt glad i å holde de Kran og løft kursene våre samt Varme arbeider og HMS kurs.

Stedsbeskrivelse:
På nett og praksis hos kompetansebedriften AS eller hos kunde

Målgruppe for kurset:
Et stroppekurs og anhukerkurs egner seg for deg som benytter løfteredskap og som skal utføre tyngre løft med maskiner, kraner og annet tilsvarende utstyr.

Eksamen / sertifisering:
1. Eksamen må tas ved oppmøte i klasserom eller oppmøte ved / før praksis, altså ikke digital eksamen.
2. Deltakere må legitimere seg med legitimasjon og fult navn på videokonferanse og oppmøte ved praksis del.
3. Det skal være full samhandling mellom deltakere i klasserommet og digitalt og instruktør. Alle må ha på video og mikrofon til enhver tid.
4. Kurset skal tas opp lokalt eller digitalt i skyen (på zoom, teams eller lignende. Må opplyses til deltakere.