Amarone, en verden av smaker - bedrifter og større grupperKursarrangør: In Vino Veritas Vinkurs
Sted: Hele landet, I din bedrift, hjemme hos deg eller annet egnet sted
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Privatundervisning
Undervisningstid: Dagtid og kveldstid Ta kontakt for avtale
Varighet: 1 1/2 time
Pris: fra 495 per pers

Vi tilbyr vinkurset Amarone, en verden av smaker, for bedrifter eller større grupper. Opplev storslagne Veneto. Kurset gjennomgår vinstilen Amarone fra det syrlige til det raffinerte og søte.

Innhold:
Veneto produserer mer enn dobbelt så mye vin som de to andre regionene i nordøst til sammen. Regionen er blant de tre største når det gjelder vinvolum i Italia, og ser man på produksjonen av vin klassifisert som DOC og DOCG, er Veneto aller størst. De røde vinene fra Valpolicella-området er nok regionens best kjente. Her har man lang tradisjon for å lage vin av tørkede druer - Recioto og Amarone.

Men det lages også hvite viner av høy kvalitet i Veneto. Soave er den største og viktigste hvitvinsappellasjonen, og også her lages en Recioto-variant av tørkede druer. Recioto di Soave har til og med fått status som DOCG, aller øverst i vinhierarkiet! I tillegg ble Soave Superiore og den røde Bardolino Superiore nylig oppgradert til DOCG, noe som tydelig viser regionens økte vekt på kvalitetsvin.

Grovt sett kan Veneto deles i to geografiske hovedområder. I nord finnes først og fremst bakker og fjell, mens det er et flatere sletteland i sør og sørøst. De beste vinmarkene ligger der de to landskapsformene møtes, i åser ved foten av fjellene. Det italienske ordet for åser, colli, går derfor igjen i navnet til svært mange vinområder. Vest i Veneto ligger den store innsjøen Garda. Her er det et varmt, middelhavsliknende klima. Sjøen bidrar til det jevne og milde klimaet, og Alpene beskytter vinområdene mot kjølig vind fra nord. Dette akkumulerer varme og fuktighet, og i vinmarkene her er det derfor ofte tåke.

Vinkursene arrangeres på bestilling for større og mindre grupper og utføres i bedriftens lokaler, private hjem eller andre steder hvor det er mulig å formidle ekte vinglede! Passer for alle og tilpasses til hvert enkelt oppdrag.

Målgruppe for kurset

Bedrifter eller større grupper

Kursmateriell

Kurset inkluderer:
• 4 viner til vinkurset
• 4 gl / person Riedel Glassleie
• 1 ½ time varighet / etter avtale
• ABC Basis vinkompendium
• Smakeark
• Aromahjulet norsk utgave

Uttalelser

Folkeuniversitetet i Ålesund
In Vino Veritas gjorde en meget god jobb og klarte på en pedagogisk og fengende måte presentere stoffet slik at det ble interessant og spennende for kandidatene" 19 av 20 kandidater bestod fagprøven!!
- Lars Peter Birkelund, faglærer

DATA PRO AS
In Vino Veritas er blitt et fast innslag i Data Pros forretningsmessige og sosiale sammenkomster for både kunder og eiere, og vi har høstet meget gode tilbakemeldinger på våre arrangement, takket være In Vino Veritas som har vært sentralt i disse
- Randi Asbjørnsen, daglig leder

Vis flere tilsvarende kurs: