Akvarellkurs (formiddag) - Alle nivåSted: Oslo Malerklubbs lokaler
          Oslo, Briskeby
Kursadresse: Briskebyveien 48, 0259 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 10 uker
Pris: 4.000

Vi tilbyr akvarellkurs på formiddagen. Når fargepigmenter møter vann oppstår de utroligste sjatteringer, selv om penselen ikke har satt spor. Grunnleggende teknikker i akvarell. Fargelære og fargeharmonier er viktig. Komposisjon.

På formiddags-kurset begynner vi mykt og grunnleggende med vått-i-vått-teknikkene. Deretter utforsker vi akvarellens verden sammen gjennom farge - gjennom mønsterdannelse - gjennom teknikker, papir og komposisjon - og gjennom ulike redskaper.

Dette kurset har gått mange runder allerede, men hvert år arbeider jeg med nye tilnærminger til stoffet - det være seg abstrakt - lek - kopiering - samarbeid og felles gruppediskusjoner. Jeg demonstrerer alltid maleteknikkene og bruker mye tid på individuell veiledning.

Hver enkelt deltaker får mye veiledning, og undervisning tilpasset sitt nivå. Akvarell dreier seg i stor grad om å innøve et håndlag, og små grupper er en stor fordel for de som skal lære å male. Hver kursøkt avsluttes med en gjennomgang og diskusjon rundt dagens akvareller.

Jeg fokuserer på å bringe hver kursdeltaker videre i sin teknikk. I motivene jobber vi med laveringer, lagvis oppbygning av maleriet, og a la prima - rett på. Nivået på kurset legges deretter etter deltagernes ferdigheter.

Kursleder: Karin Keane:
Karin er billedkunstner og utdannet faglærer i kunst og håndverk. Hun har holdt kurs i mange ulike tegne-maleteknikker for barn, ungdom og voksne de siste 3 årene. Akvarell er hennes fordypningsområde. Karin arbeider med å øke interessen for akvarell gjennom Nordiska Akvarellsällskapet.

Målgruppe for kurset:
Kurset er tilpasset alle nivåer. Undervisningen og oppgavene er tilpasset deltakernes nivå.

Nivå:
• alle nivå

Bygningen og lokalet er ikke egnet for rullestolbrukere.

Kursmateriell:
man må ha med egne malesaker. Akvarellfarger, akvarellpapir, pensler, palett, malerteip.

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
Du har vært utrolig flink og du har en meget behagelig måte å lære fra deg på. Jeg har likt meg veldig godt og lærdom har det også blitt.Skulle det bli noe mer nå eller på et senere tidspunkt så håper jeg du konakter meg.
- Jan Olav Bjørnsen, april 2011

Jeg begynte på akvarellkurs hos Karin M Keane i Skaperlyst en dag i november 2008, og siden har jeg fortsatt å gå på kurs hos henne. Disse kurskveldene har blitt ett av ukens høydepunkter for meg. Det er lærerikt og morsomt, og jeg gleder meg til hver kursøkt. Jeg var helt uerfaren med maling da jeg begynte, men lysten til å lære og til å jobbe med farger hadde jeg hatt lenge. Vi har lært mye om teknikker, om farger, om verktøyer og om mange måter å se på. Karin er en god pedagog, har god kunnskap, er flink til å lære bort og god til å se alle. Anbefales!
- Aud Jorunn Løvehaug