Akvarellkurs - Alle nivå, kveldstidSted: Oslo Malerklubbs lokaler
          Oslo, Briskeby
Kursadresse: Briskebyveien 48, 0259 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 10 kvelder
Pris: 4.000

Vi tilbyr akvarellkurs - alle nivå - for nybegynnere og litt øvede. Når fargepigmenter møter vann oppstår de utroligste effekter og sjatteringen. Vi maler oss gjennom grunnleggende teknikker innen akvarell. I tillegg fokus på anvendt farge, god fargekomposisjon.

på kveldskurset begynner vi mykt og grunnleggende med vått-i-vått-teknikkene.
Deretter utforsker vi akvarellens verden sammen gjennom farge - gjennom mønsterdannelse - gjennom teknikker, papir og komposisjon - og gjennom ulike redskaper.

Dette kurset har gått mange runder allerede, men hvert år arbeider jeg med nye tilnærminger til stoffet - det være seg abstrakt - lek - kopiering - samarbeid og felles gruppediskusjoner. Jeg demonstrerer alltid maleteknikkene og bruker mye tid på individuell veiledning.

Nivået på kurset legges etter deltagernes ferdigheter. Akvarellkursene er i små grupper på maks 10 deltakere. Hver enkelt deltaker får mye veiledning, og undervisning tilpasset sitt nivå. Akvarell dreier seg i stor grad om å innøve et håndlag, og små grupper er en stor fordel for de som skal lære å male.

Materialkunnskap:
Fargelære - pigmenter - papirkunnskap (du lærer hvor mye papirtypen har å si for maleresultatet). Vi tar for oss et motiv hver gang. Jeg demonstrerer og maler sammen med dere. Nivå på oppgavene tilpasses gruppen.
Hver økt avsluttes med en gjennomgang og diskusjon rundt dagens akvareller.

Kursleder: Karin Keane:
Karin er akvarellkunstner og anerkjent pedagog.
Bakgrunn med Bachelor faglærer i kunst og håndver, grunnfag i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo. Nå tar hun Mastergrad i Fagdidaktikk, Kunst og Design.
Hun har holdt kurs i mange ulike tegne-maleteknikker for barn, ungdom og voksne de siste 10 årene, men akvarell er hennes fordypningsområde. Karin arbeider for å øke interessen for akvarell gjennom Nordiska Akvarellsällskapet.


Målgruppe for kurset:
Passer for nybegynnere og øvede. Passer også for de som har malt klassisk akvarellteknikk og ønsker en grunnleggende innføring i den moderne teknikkens bruk av pigmenter. Passer også for de som trenger å friske opp gamle kunnskaper.


Kursmateriell:
Kursutstyr: Du får gode råd til innkjøp og hvor det er penger å spare.
Du trenger ditt eget akvarellpapir og akvarellfarger og en rundpensel str 16 og en flat pensel 2-3 cm bred. Syntetiske pensler er bra.

Uttalelser

Du har vært utrolig flink og du har en meget behagelig måte å lære fra deg på. Jeg har likt meg veldig godt og lærdom har det også blitt.Skulle det bli noe mer nå eller på et senere tidspunkt så håper jeg du kontakter meg.
- Jan Olav Bjørnsen, april 2011

Er det noen som ønsker å starte med akvrellmaling, eller videreutvikle denne hobbyen? Da kan jeg anbefale kurs hos Karin M Keane. Hun holder til på Røa og har kurs flere dager i uka. Selv har jeg deltatt der på fredager gjennom 2 semester og blitt skikkelig inspirert. Karin er en flink pedagog og inspirerende lærer. Hun gir gode og ærlige tilbakemeldinger underveis, og ser alltid noe bra i den enkeltes bilder, samtidig som hun utfordrer til videre jobbing. Karin underviser i elementære teknikker mot gradvis mer krevende oppgaver. Hennes hovedområde er moderne akvarell. Karin er en flink, behagelig og hyggelig lærer å gå hos. Hun underviser i små grupper. Det gir anledning til tettere oppfølging av hver enkelt. Lokalene er lyse og stemningen trivelig. Jeg gir henne mine varme anbefalinger og fortsetter selv for å lære mer.
- Med vennlig hilsen Hildegunn Helliksrud