Kroppsøving - nettkurs



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 168 timer
Pris: 5.500

Vi tilbyr nettkurs i kroppsøving. Kroppsøving er et fellesfag i studiespesialiserende utdanningsprogram. Det gis teoretisk undervisning i faget innenfor følgende kjerneelementer på alle fag vg1, vg2 og vg3.

Faginnhold:
1) Bevegelse og kroppslig læring:
• Kursdeltakerne skal bli kjente med å være i bevegelse alene og sammen med andre ut fra eigne interesser, intensjoner og forutsetninger. Kursdeltakerne utforsker egen identitet og eget selvbilde, og reflekterer over og tenker kritisk om sammenhengene mellom bevegelse, kropp, trening og helse. Kroppsøving gir rom for kroppslig læring gjennom lek og øving i friluftsliv, dans, idrettsaktiviteter og andre bevegelsesaktiviteter. Kroppslig læring handler om allsidig motorisk læring, utvikling av kroppsmedvitenhet og stimulering til bevegelsesglede.

2) Deltaking og samspill i bevegelsesaktiviteter:
• Kursdeltakerne skal løyse utfordringer og oppgaver i et læringsfellesskap og kunne reflektere over samspill, samhandling og likeverd. I mange bevegelsesaktiviteter er deltaking, medvirkning og samarbeid nødvendig for å fremme læring hos seg selv og andre. Det innebærer å anerkjenne ulikskap og inkludere alle, uavhengig av forutsetninger.

3) Uteaktiviteter og naturferdsel:
• Kursdeltakerne skal bruke nærområdet og utforske naturen gjennom varierte uteaktiviteter under vekslende årstider. Naturopplevinger og trygg og bærekraftig ferdsel er sentralt. I kroppsøving skal kursdeltakerne få oppleve ulike kulturer innenfor friluftsliv, inkludert aktiviteter knytte til samisk kultur.

Gjennomføring:
Nettbasert undervisning som gjennomføres i sin helhet uten lærer til stede, via en digital plattform. Du blir tilknyttet en veileder som kan gi tilbakemelding på skriftlige oppgaver.

Målgruppe for kurset:
Unge voksne som må ta Vg1, Vg2 og Vg3 kroppsøving for å få godkjent et fullverdig påbyggsår for generell studiekompetanse.

Opptakskrav:
• Fullført grunnskole eller tilsvarende
• Det anbefales et språknivå på minimum nivå B1 (muntlig og skriftlig)

Eksamen / sertifisering:
Fagkoden er KRO1006 når du skal melde deg opp til privatisteksamen på Privatistweb. Eksamensformen er muntlig-praktisk. Eksamen er lokalgitt, som betyr at dato for eksamen settes av ditt eksamenskontor (Privatistweb).

Selve gjennomføringen av eksamen er tredelt. Del 1 er praktisk, og du velger mellom dans, basketball, fotball og innebandy når du melder deg opp til eksamen. Del to er også praktisk, og består av basistrening. Del 3 er teoretisk, og du får en oppgave knyttet til et hovedområde i faget (Idrettsaktivitet / friluftsliv / trening og helse).

Vis flere tilsvarende kurs: