ADR grunnkurs



Kursarrangør: Agere Skien Tungbil
Sted: Agere Skien Tungbil
          Telemark, Skien
Kursadresse: Rødmyrlia 39, 3735 Skien (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid:
Dag 1 kl 09:00 - 15:30
Dag 2 kl 09:00 - 15:30
Dag 3 kl 09:00 - 12:45
Dag 4 kl 08:00 - 14:35
Varighet: 4 dager
Pris: 5.720
Neste kurs: 29.04.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr ADR grunnkurs. Enhver som skal ha ADR-kompetansebevis må gjennomføre grunnkurs. I tillegg kreves spesialiseringskurs for at kompetansen skal omfatte transport av farlig gods i tank og transport av eksplosivt og radioaktivt materiale.

Innhold:
All ADR opplæring starter med grunnkurs, etter gjennomført kurs og bestått teoriprøve har man rett til å transportere farlig stykkgods. Kompetansen er gyldig i 5 år og må fornyes.

ADR grunnkurs:
Obligatorisk kurs på minimum 18 undervisningstimer som alle må gjennomføre for å kunne transportere farlig stykkgods. Kurset går i hovedsak ut på å lære seg å slå opp og bruke ADR boken samt en praktisk ulykkesberedskapsøvelse.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker ADR grunnkurs

Teoretisk prøve:
Etter gjennomført grunnkurs og eventuelt spesialiseringskurs, må du bestå en teoretisk prøve ved Statens Vegvesen for å få en gyldig ADR kompetanse. Teoriprøven har ulike antall spørsmål i forhold til hvilke kurs man har gjennomført, det er også forskjell for de som tar ADR for første gang og de som fornyer kompetansen. Prøven må være bestått innen 1 år etter gjennomført kurs, hvis ikke må kurset gjennomføres på nytt.

Praktisk prøve:
Det er ingen praktisk prøve ved gjennomføring av kurset