ADK-1 SertifiseringKursarrangør: Kordinate AS
Sted: Akershus, Oppegård
Akershus
Kursadresse: Rosenholmveien 25, 1414 Trollåsen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 12 dager
Pris: 22000
Neste kurs: 27.05.2024 (Fullt) | Vis alle kursdatoer

Dette omfattende kurset utstyrer deltakere med nødvendig kompetanse for korrekt og effektiv utførelse av arbeid på VA-anlegg, samt oppfylle strenge krav fastsatt av lover, forskrifter, og standarder for moderne infrastruktur.

Kursholder: Kompetanse AS

Om ADK-1 Sertifisering:
Dette omfattende kurset utstyrer deltakere med nødvendig kompetanse for korrekt og effektiv utførelse av arbeid på VA-anlegg, samt oppfylle strenge krav fastsatt av lover, forskrifter, og standarder for moderne infrastruktur.

For å arbeide på VA-anlegg kreves ADK1-sertifikat. Ifølge retningslinjene fra Norsk Vann, er det obligatorisk at minst ett medlem av grøfteteamet innehar et ADK1-sertifikat. Dette gjelder uavhengig av om rollen innebærer ansvar for graving og tilbakefylling av grøfter, eller selve leggingen av rørene. Med andre ord, både maskinentreprenøren som er ansvarlig for grøften og rørleggeren som er ansvarlig for rørarbeidet, må være sertifiserte. ADK1-sertifikatet er en forutsetning for begge parter for å sikre at alle aspekter av arbeidet overholder de nødvendige standardene.

Målgruppe:
Kurset er rettet mot maskinentreprenører, rørleggere og kommunalt ansatte som arbeider med eller kontrollerer legging av ledninger.

Krav til forkunnskaper:
Ingen forkunnskaper kreves, men erfaring fra anleggsbransjen kan være en fordel.

Praktisk informasjon:
ADK1-kursopplegget strekker seg normalt over tre uker, med en total undervisningstid på 105 timer, pluss en 5-timers eksamen. Læreplanen inkluderer 14 teoretiske komponenter som blir utforsket gjennom interaktive klasseromsøkter. For å integrere praktisk forståelse i teorien, demonstreres reelle prosedyrer ved ADK-institusjonens grøfteanlegg. Dette skaper en dynamisk læringsopplevelse og holder deltakerne engasjerte, samtidig som det gir innsikt i teknologien og metodene i bransjen.

Praktisk trening er et sentralt element i ADK1-utdanningen. Deltakerne får praktisk erfaring med å bruke spesialisert verktøy, som for mange er første møte med slikt utstyr, eksempelvis ved sammenkobling av DN 150/100 duktile støpejernsrør med Tyton muffeskjøter. Denne hands-on tilnærmingen sikrer at kursdeltakerne utvikler de ferdighetene som kreves for kvalitetsarbeid i felt.

Dette kurset holdes av Kompetanse AS, som er godkjent av rådet for ADK1 sertifisering.

Regelverk:
Kurset tilfredsstiller kravene til Norsk Vann.
For mer informasjon om kurset, se læreplan for ADK1 opplæring.

Vis flere tilsvarende kurs: